TUZLARIJE - VIJESTI

12.01.2018. u 23:38 Broj citanja: 981
Pripreme fudbalera Slobode za proljetni dio prvenstva

Ekipa tuzlanske Slobode od ponedjeljka trenira dva puta dnevno, a u narednim danima, prije nego otputuju na završni dio priprema trebali bi odigrati i jednu kontrolnu utakmicu. Sa nekolicinom igrača od ranije su raskinuti ugovori, neki su i istekli, a pojedinci su posuđeni drugim klubovima.

Tako naprimjer, još uvijek nije definisan status Sulejmana Krpića, dok će doskorašnji kapiten Slobode Amer Ordagić u narednoj sezoni braniti boje norveškog Branna iz Bergena.

Tuzlarije


– Mi imamo jako puno mladih igrača. Imamo sada momentalno ovdje pet igrača koji momentalno mogu igrati za juniore a koje smo priključili. Imamo pored toga par igrača koji su prošle ili pretprošle godine izašli iz juniora i to je sigurno bogatstvo kluba. Ali ipak treba par vođa na ternu i mi u prvom dijelu prvenstva te vođe na terenu nismo imali u onom obimu u kojem trebaju biti u jednom klubu, rekao je između ostalog za RTV Slon Slavko Petrović – šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Veliku pažnju i zanimanje sportske javnosti, privlače i imena eventualnih pojačanja koja će u narednoj polusezoni nositi ”crveno – crni” dres. Sedam igrača je za sada na probi, dok je samo jedno ime starog – novog pojačanja zvanično potvrđeno. Riječ je o nekadašnjem igraču Slobode Perici Ivetiću.

– Ivetić je jedan igrač koji je po karakteru veliki borac pobjedničkog mentaliteta, koji će nam sigurno pomoći, a osim toga je vođa na terenu. To je jedina prinova koju možemo sada sa sigurnošću konstatovati, ističe trener ”Crveno – crnih”.

Svi novi igrači koji dođu u klub, moraju biti pojačanja u pravom smislu te riječi i pokazati borbenost na terenu, dovesti nekog igrača koji će sjediti na klupi u ovoj situaciji, bilo bi pogubno za klub, smatra strateg Tuzlaka. Još uvijek nije poznata krajnja destinacija za završni dio priprema.

– Sigurno je da imamo mnogo ponuda, i ima nekoliko interesantnih destinacija, ali o tome ćemo odlučivati narednih dana. Čekali smo i Skupštinu kluba koja je održana jučer, tako da sada možemo na miru pristupiti realizaciji planova. Nadam se da će u sljedećih nekoliko dana i to biti završeno, siguran je Petrović.

Na sjednici Skupštine kluba nije prihvaćena ostavka predsjednika i članova Upravnog odbora Slobode, te im je mandat produžen na još mjesec dana. Usvojen je i prijedlog da se do naredne sjednice izmijeni Statut, kojim će se omogućiti ulazak investitora kao i ulazak stranog i domaćeg kapitala, što su članovi Skupštine i podržali. Također, podržan je Izvještaj o radu Upravnog odbora u 2017. godini i preliminarni finansijski izvještaj. No, Slobodi je u ovom trenutku potrebno 350.000 KM za pripreme, takmičenje, plaće, obaveze prema švedskom AIK-u, Poreznoj upravi i ostale obaveze.

D.D.

(tuzlarije.net)               

 Žive duže, otpornije u ekstremnim uslovima
Potvrđeno: Ženski spol jači je od muškog
Palestinski predsjednik:
Trumpova mirovna ponuda je šamar stoljeća
Investicije u 68 zemalja svijeta
Što se krije iza kineskog megaprojekta izgradnje novog Puta svile za 21. stoljeće

17.01.2018. u 11:39 Broj citanja: 1875
Festival palačinaka u Tuzli od 13. do 15. februaraGradska Kafana, Snack Bar BAGUERI & Hotel Tuzla na zanimljiv način obilježavaju Svjetski dan palačinaka, koji je 13.02.2018 godine – Festivalom palačinaka. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane, sve one koji smatraju da prave „najbolje palačinke“ da nam se pridruže i zauzmu svoje mjesto na platou Hotela Tuzla.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 11:35 Broj citanja: 963
Udruženje kupaca ˝15. Maj˝ - obavještenje:
Najava protesta UG ˝SPO 15. maj˝ Tuzla u petak, 19. januara u 12 satiTuzlarijeUdruženje kupaca ˝15. Maj˝ obavještava javnost da ponovo organizuje javni protest u petak 19.01.2018. godine. Okupljanje je ispred zgrade SPO "15. maj" (B. Malta) od 12 sati.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 11:19
Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu i sigurnost radne i životne sredine - Atex:
Najava 8. redovne Skupštine i Stručne rasprave


TuzlarijeAtex - Udruženje za protiveksplo zivnu zaštitu i sigurnost radne i životne sredine, u četvrtak 18.01.2018. godine, u Dramar centru, održat će 8. redovnu Skupštinu Udruženja. Prethodno, sa početkom u 12:30 sati, bit će održana Stručna rasprava na temu "Ex - zaštita u rudarstvu" i formiranje zajedničke radne grupe BAS/TC-6 i BAS/TC-27.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 10:44 Broj citanja: 419
Obavještenje za povratnike o aktuelnim javnim pozivima Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica


TuzlarijeMnogi pripadnici povratničke populacije nemaju informaciju da postoje projekti namjenjeni njima, a prijavom na njih i dobivanjem sredstava svakako bi poboljšali svoj život. Pozivamo i čitaoce Tuzlarija da informaciju proslijede do osoba kojima pomoć treba.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 10:07 Broj citanja: 643
Vlada TK - Kadrovska pitanja:
Data prethodna saglasnost za imenovanje direktora Pozorišta i Biblioteke


TuzlarijeU okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnostina Odluku Privremenog Upravnog odbora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona o imenovanju Senada Hamzića dr. vet. med. za direktora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona, na period od četiri godine.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 09:55 Broj citanja: 357
Utvrđeni kriteriji za sufinansiranje troškova prijevoza učenika


TuzlarijePrema ovoj odluci odobreno je sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona u iznosu od 50% mjesečne karte u linijskom prijevozu, odnosno 50% iznosa utvrđenog pismenim ugovorom između prijevoznika i korisnika usluga prijevoza u vanlinijskom prijevozu.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Predsjednica Hrvatske u posjeti BiH: Grabar-Kitarović i Čović: Dijalog najbolji put za napredak

Sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Okončana rasprava o izmjenama Izbornog zakona BiH

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Premijer Novalić obrazložio poslanicima budžet FBiH za 2018.

Zajednička akcija pripadnika FUP-a i MUP-a RS-a: Na Jahorini sinoć uhapšen Damir Mehić zvani Bibi

"Predsjednik je odličnog zdravlja, ima sjajne gene": Ljekar: Trump savršeno prošao kognitivni test

Moguće da će biti pronađeno još ljudskih ostataka: U Meksiku pronađene 33 lobanje

Igrat će protiv Rafaela Nadala: Džumhur u 3. kolu Australian Opena

Bit će organizirani oproštajni mečevi: Ronaldinho okončao igračku karijeru
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Češka vlada se raspušta nakon izglasanog nepovjerenja
Objavljeno prije 2 sata
Izraelski premijer: Američko veleposlanstvo bit će u Jeruzalemu za godinu dana
Objavljeno prije 2 sata
Svjetski ekonomski forum upozorava na sve veći rizik od rata među svjetskim silama
Objavljeno prije 3 sata
Bivšeg Trumpovog glavnog stratega pokušavaju natjerati da svjedoči o Rusima, on uporno odbija
Objavljeno prije 3 sata
Juncker poručio Britancima: "Ako promijenite odluku o Brexitu, mi ćemo vam pružiti ruku"
Objavljeno prije 4 sata
VIDEO Štrajk u Njemačkoj: Radnici BMW-a i Audija traže veće plaće i kraću satnicu