TUZLARIJE - VIJESTI

14.02.2018. u 13:19 Broj citanja: 822
Sportski savez Tuzlanskog kantona:
24. Izbor najboljih sportista TK

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u četvrtak, 15. februara 2018. godine u BKC TK Tuzla u 19.30 minuta Tuzla bit će održana tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2017.". Na današnjoj press konferenciji, na kojoj su govorili Branislav Mikić, predsjednik Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK i Srđan Mićanović, ministar kulture, sporta i mladih u Vladi TK, istaknuto je da su sve pripreme za sutrašnju manifestaciju završene.

Tuzlarije


Ocjenjivački žiri koji su činili Muhamed Avdić, predsjednik, Fadil Kudumović, Jasenko Elezović, Alan Alagić i Selma Sejdinović, imao je zadatak od 160 nominovanih od strane sportskih organizacija izabrati 43. onih koji će primiti priznanja.

- Sportski savez je pred ovaj izbor, cijeneći sugestije brojnih sportskih radnika, a želeći pružiti priliku da se vrednuju i rezultati sportista koji nastupaju kolektivno, među nagrađene uveo dvije ravnopravne grupe iz pojedinačnih i ekipnih sportova, kazao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK.

Tuzlarije


Na taj način jednaku priliku za osvajanje priznanja najboljih su dobili sportistkinje i sportisti koji se bave nogometom, košarkom, rukometom, odbojkom i drugim sportovima, čiji takmičari nemaju priliku često učestvovati na balkanskim, mediteranaskim ili evropskim prvenstvima, ali koji imaju kvalitet da budu proglašeni najboljim.

Tuzlarije


- Potrudili smo se da ova manifestacija bude glamurozna kao i svake godine. Dajemo priliku da pored dostignuća u sportu afirmišemo i nešto što se dešava i u kulturi. Prema tome, to je zaista jedna specifičnost ove manifestacije. Osnovni cilj cijelog ovog projekta je stimulacija sportista. Moram istaći da generalno nismo zadovoljni postignutim rezultatima, oni mogu biti daleko bolji, ali, obzirom na finansijska sredstva sa kojima raspolažemo mogu reći da sam na kraju opet zadovoljan. Meni je bitno da se što više mladih bavi sportom - kazao je za Tuzlarije Branislav Mikić.

Pored priznanja najboljim sportistima organizator će dodijeliti i specijalna priznanja zaslužnim za razvoj i afirmaciju sporta.

Ministar Mićanović je pozvao sve građane Tuzle i Tuzlanskog kantona da dođu na ovu manifestaciju i podrže sportiste. Ulaz je slobodan.

Tuzlarije


- Možemo zaključiti da su naši sportisti u protekloj godini bili vrijedni i postigli su dobre rezultate. U ovoj godini očekujemo izmjene zakona o sportu gdje će se pokušati sistemski riješiti problemi u ovoj oblasti. Također, očekujem da se počnemo strateški opredjeljivati u oblasti sporta uz, naravno, pomoć Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, kako bi uspjeli zaokružiti nešto što se zove strategija razvoja sporta Tuzlanskog kantona - istakao je Mićanović.

Sama manifestacija Izbor sportiste TK tradicionalno je sklop sporta i muzike, a ove godine pored učenika Srednje muzičke škole iz Tuzle, publici u BKC-u i putem direktnog TV prijenosa na RTVTK predstavit će se tuzlanske grupe Divan i Jutro.

U sklopu manifestacije tradicionalno će iz štampe će izaći i deseti broj sportskog magazina "Trijumf" koji će besplatno biti distribuiran posjetiteljima "Izbora sportiste Tuzlanskog kantona", a u elektronskom obliku će se moći od 16. februara preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba.

Tuzlarije


Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

Video izvještaj sa press konferencije.S.P.

(tuzlarije.net)               

 FOTO: Historija krije brojne tajne
22 rijetke fotografije koje pokazuju neku drugu stranu historije
Bejrut:
Prosila je na ulici, a na računu imala 1,1 milijun dolara
˝Imigranti nisu ljudi nego životinje˝
Što stoji iza Trumpovih izjava?

22.05.2018. u 13:06 Broj citanja: 639
Statistički podaci o avionskom saobraćaju:
U aprilu Aerodrom ˝Tuzla˝ uslužio 52.638 putnika


Tuzlarije
April je dobar mjesec za analizu podataka s obzirom da je april prošle godine bio prvi mjesec kojeg su u cijelosti odradila dva bazna aviona na Aerodromu Tuzla. Upoređivanjem podataka za ova dva mjeseca može se doći do zanimljivih brojeva. U aprilu ove godine Aerodrom Tuzla uslužio je ukupno 52.638 putnika.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 12:03 Broj citanja: 1164
Obilježan Dan policije TK:
Građani mogu računati na našu policiju


Na današnji dan, 22. maja 1997. godine, Vlada Tuzlanskog-podrinjskog kantona donijela je Zakon o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog–podrinjskog kantona. Od tada se 22. maj obilježava kao Dan policije.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 11:44 Broj citanja: 360
Šatorovići kod Brčkog:
Šesti po redu “Sajam trešnje˝ 24. i 25. maja


Šesti po redu “Sajam trešnje – Šatorovići 2018.” će biti održan od četvrtka 24. do petka 25. maja u Šatorovićima kod Brčkog. Na sajmu se očekuje oko pedeset izlagača kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz regiona, što ovaj sajam ujedno stavlja u red međunarodnih.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 10:26 Broj citanja: 700
Najava:
Solistički koncert violinistice Ajle Bajrami 30. maja


Mlada violinistica iz Tuzle Ajla Bajrami, učenica 5. razreda Osnovne muzičke škole Tuzla održat će solistički koncert u srijedu 30.05.2018. godine u Međunarodnom ateljeu ”Ismet Mujezinovic” u 19:30h. Ajla je u proteklih 5 godina bia učesnik na mnogim internacionalnim takmičenjima.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 08:09
U povodu 22. maja – Dana policije
Čestitka premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića


Tuzlarije
U povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović upućuje javnu čestitku koju u nastavku prenosimo u cijelosti.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 02:17 Broj citanja: 445
Mladi karatisti K.K. „DO“ iz Tuzle ponovo medju najboljima


U Živinicama je u nedjelju (20.05.) održano treće kolo kantonalne lige, gdje su nastupili samo naši najmladji karatisti, a koji su i ovoga puta pokazali da su među najboljima u Tuzlanskom kantonu, izborivši četvrtu poziciju. Zlatne medalje su osvojili Delić Amina kate 7 godina i Karić Denis kate 9 godina

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
SDA, HDZ-a BiH, SBB-a, DF-a i SDP BiH : Počeo sastanak o izmjenama Izbornog zakona

Počela još jedna vanredna sjednica Predstavničkog doma: Po hitnom postupku o rebalansu ovogodišnjeg budžeta

Ministar Šarović sa zamjenikom premijera Grčke: Ključna pitanja povećanja obima i intenziteta saradnje

Razgovori o samitu SAD-Sjeverna Koreja: Južnokorejski predsjednik stigao u SAD na razgovore sa Trumpom

Demonstranti palili auta i bacali kamenje: Policija u Indiji pucala na demonstrante, najmanje devet mrtvih

Afganistan: 37 osoba ranjeno: U bombaškom napadu ubijeno najmanje 16 osoba

Šef palestinske diplomatije u Hagu traži istragu: Palestina podnijela ICC-ju krivičnu prijavu protiv Izraela

Zbog prikrivanja seksualnog zlostavljanja djece: Australski biskup proglašen krivim

Temperature dostižu i 44 stepena Celzijusa: U toplotnom valu u Pakistanu umrlo 65 osoba

Kako male stvari čine djecu sretnim: Djeca širom svijeta odlučila su pokazati svoje najdraže igračke
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Izrael u napadima koristio najnapredniji američki borbeni avion F-35, nevidljiv radarima
Objavljeno prije 2 sata
Aktivističke grupe u SAD-u pokrenule kampanju za podjelu Facebooka
Objavljeno prije 2 sata
Zuckerberg večeras odgovara na pitanja eurozastupnika o krađi podataka na Facebooku
Objavljeno prije 2 sata
Ryanairu promjena pravila za prtljagu stvorila velike probleme: "Morat ćemo to preispitati"
Objavljeno prije 2 sata
Njemački sud odbio pritvoriti Puigdemonta
Objavljeno prije 2 sata
Palestinci se obratili međunarodnom sudu, a Izrael zahtjev odbacio