TUZLARIJE - VIJESTI

13.03.2018. u 16:10 Broj citanja: 1560
Ostale odluke Vlade TK:
Utvrđena osnovica za obračun plaće za februar budžetskim korisnicima u iznosu od 404 KM

Tuzlarije


Vlada je danas dala saglasnost na obnavljanje Ugovora o koncesiji za eksploataciju tehničko-građevinskog kamena krečnjaka na loaklitetu "Hrastić" kod Stupara u općini Kladanj, a kojeg će zaključiti Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog Kantona i privredno društvo "GEOINŽINJERING" d.o.o. Tuzla. Ovim će se prethodni ugovor obnoviti na period od naredne 2,5 godine i važit će od 23.04.2018. do 23.10.2020. godine.

Za zaštitu/izmještanje elektroenergetskih objekata na lokalitetu Doma armije, a u svrhu rušenja postojećeg objekta i izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Tuzli, Vlada je danas odobrila 57.409,68 KM Općinskom sudu Tuzla.
Vlada je danas odobrila usmjeravanje transfera u Budžet Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. Za zaštitu i sanaciju oštećenog krovnog dijela Stare drvene džamije u naselju Tuholj, općina Kladanj, kao jednog od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine na području Tuzlanskog kantona

Federalno ministarstvo kulture i sporta je JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, dodijelilo 3.000,00 KM.

Vlada je danas utvrdila osnovicu za obračun plaće za februar budžetskim korisnicima u iznosu od 404 KM, kao i visinu naknade za ishranu za pomenuti mjesec u iznosu od 8 KM po izrađenom danu.

Vlada je danas donijela odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu TK za 2018. godinu. Ovom odlukom ne mijenja se ukupan iznos rashoda predviđenih Budžetom Kantona.

Vlada je danas uvažila prigovor uložen na Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, te donijela novu Odluku kojom je kao prijedlog kandidata za imenovanje člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje nominovana Merima Hajdarević.

Vlada je također usvojila i Izvještaj o realizaciji Programa utroška sredstava prikupljenih po osnovu Zakona o šumama Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.

Vlada je danas usvojila Elaborat o izvršenom popisu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona sa stanjem na dan 31.12.2017. godine.

Vlada je danas prihvatila Izvještaj Kantonalne uprave civilne zaštite o korištenju sredstava Posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća, Izvještaj o korištenju finansijskih sredstava za zaštitu od požara i vatrogastvo u 2017. godini, te Plan korištenja finansijskih sredstava za zaštitu od požara i vatrogastvo u 2018. godini.

Zbog kadrovskih promjena u sastavu Vlade Tuzlanskog kantona Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Kantonalnog štaba civilne zaštite, kao i Rješenje o izmjeni Rješenja o postavljenju komandanta, načelnika i članova Kantonalnog štaba civilne zaštite.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas donijela više rješenja o razrješenju i privremenom imenovanju članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

(tuzlarije.net)               

 Visoki prihodi, harmoničan život i povjerenje u vlast
Finci su najsretnije osobe, a opet se ubijaju, piju alkohol
U skladu sa politikom polne korektnosti u Kanadi:
Termini otac i majka zamijenjeni sa terminom roditelji
Obećao da će Facebook uvesti velike promjene
Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

23.03.2018. u 20:18
Liga za opstanak:
Sloboda dočekuje VogošćuTuzlarijeKao što je najavljeno na današnjoj press konferenciji u prostorijama kluba, Sloboda sutra, 24. marta dočekuje ekipu Vogošća iz Vogošće. Utakmica će se odigrati u velikoj dvorani Mejdana sa početkom u 19:30 sati. Ostali parovi 3. kola Lige za opstanak su...

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 17:29 Broj citanja: 664
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeJednom sam vidjela kada je čovjek u blizini Male pijace dobio epi napad. Ljudi su se skupili oko njega, gledali, niko nije znao šta treba raditi. Sva sreća naišla je jedna dokorica koja je pomogla čovjeku, udaljila svijet, pozvala kolege. Tako da kad god vidim da se obilježava Dan podrške oboljelim sjetim se tog događaja i pomislim da se nikad ne zna kad može zatrebati i minimalno znanje o medicinskoj pomoći.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 14:12 Broj citanja: 658
26. marta u Tuzli:
Dan podrške oboljelim od epilepsije


Dan podrške oboljelima od epilepsije obilježava se 26. marta, a kako je internacionalna boja za epilepsiju ljubičasta, ovaj dan je nazvan Purple Day ili Ljubičasti dan. Klinika za neurologiju UKC Tuzla se sa različitim aktivnostima i ove godine pridružila svjetskoj zajednici u pružanju podrške oboljelim od epilepsije. Tim povodom danas je na ovoj klinici održana konferencija za novinare.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 12:59
Smanjen broj krivičnih djela koja su počinili maloljetnici u TK


Trend krivičnih djela koja su počinili maloljetnici na području Tuzlanskog kantona, smanjen je u 2017. godini u poređenju sa godinama ranije. U prilog tome idu i podaci Odgojnog centra TK prema kojima je na tretmanu u ovoj ustanovi boravilo 46 maloljetnika. Najčešća krivična djela koja čine maloljetnici na području Tuzlanskog kantona su krađe.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 11:53 Broj citanja: 312
Najava:
Dan otvorenih vrata Udruženja ˝Nova ženska inicijativa˝Dan otvorenih vrata Udruženja “Nova ženska inicijativa” biće održan u subotu 24.03.2018. godine na galeriji Hotela Tuzla u vremenu od 11-15 sati. Biće ovo prilika da Vam prezentiramo naš dosadašnji rad ali i najavimo aktivnosti koje slijede, te da naša vrata otvorimo za nove članice, počastimo Vas i družimo se - saopšteno je iz ovog Udruženja.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 11:43 Broj citanja: 634
Ansambl ˝Zefir˝:
Koncert sevdaha u povodu 10. godišnjice postojanja i rada


TuzlarijeDeset godina postojanja i rada Ansambla "Zefir" iz Srebrenika bit će obilježeno koncertom sevdaha, koji će biti održan 26. marta u Domu kulture u Srebreniku. Kao gosti nastupit će Mirza Selimović, Nedžmija i Admir Suljić. Članove ovog ansambla vodi posebna želja, volja i ljubav. Radi se zapravo o jednoj velikoj porodici gdje vlada neopisiva ljubav.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Više od 50 miliona KM ostaje na računu: Za Federaciju sporna raspodjela novca od akciza

VIDEO: Međunarodni predstavnici okupili dio političkih lidera: Još nema dogovora o izmjenama Izbornog zakona

VIDEO: Ocjena rada vlasti na državnom nivou: CCI: Najlošiji rezultat u proteklih 11 godina

U Odgojnom centru TK boravilo 46 maloljetnika: Smanjen broj krivičnih djela koja su počinili maloljetnici u TK

Sud se boji da će pobjeći iz zemlje: Pet katalonskih separatista u pritvoru

Pokret Pet zvijezda želi da predvodi vlast: Italijanski parlament se sastao, ali pregovori stranaka u blokadi

VIDEO: Ranije usmrtio dvije osobe: Okončana talačka kriza u Francuskoj, napadač ubijen

Naučnici izvršili potpunu genetsku analizu: Riješen misterij kostura iz čileanske pustinje

Prijateljski susret u Razgradu : Nogometaši BiH golom Kodre savladali Bugarsku

VIDEO: Kvalifikacije za U-21 Evropsko prvenstvo: BiH protiv Velsa stigla do vrijednih bodova