TUZLARIJE - VIJESTI

16.05.2018. u 23:52 Broj citanja: 1251
BiH dobila prvo online psihološko savjetovalište
U Tuzli je sa radom počelo prvo online psihološko savjetovalište, a ukoliko vam je potreban savjet ili određena pomoć možete je tražiti i dobiti potpuno anonimno. Zbog straha od predrasuda i osuđivanja, rijetko se neko odluči klasičnim načinom poražiti savjet stručnjaka, kada mu je potreban, stoga se angažovani u ovom savjetovalištu nadaju da će ovaj projekat biti od koristi široj društvenoj zajednici.Anonimno psihološko savjetovalište ‘’Svijet bez etikete’’ prvo je ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, a kako navode stručnjaci, građani BiH, pogotovo mladi najčešće se susreću sa depresijom i anksioznošću, ali su i povučeni i rijetko će na klasičan način potražiti pomoć I rješenje za svoj problem. Stoga bi početak rada prvog online Savjetovališta trebao opravdati očekivanja.

Tuzlarije


"Samo Savjetovalište je zamišljeno tako da funkcioniše na jednoj online platformi, gdje ćete moći recimo iz svoga doma kontaktirati ovo Savjetovalište i tražiti rješenje za svoj problem”, pojašnjava dr. Lejla Kuralić – Čišić, profesorica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Tuzli.

U Savjetovalištu ‘’Svijet bez etikete’’ bit će angažovan socijalni pedagozi koji se direktno bave poremećajima u ponašanju djece mladih i odraslih, psiholozi koji će biti nagažovani na pružanju psihološke pomoći i psihijatri. Online platforma je platforma budućnosti, navode u ovom Savjetovalištu.

"Zemlje oko nas su razvijene, mi nismo toliko i želimo napraviti promjene, želimo pomoći ljudima da imaju nekoga kome će se obratiti kada im je pomoć najpotrebnija”, ističe Aida Duraković, predsjednica online savjetovališta "Svijet bez etikete”.

Savjetovalište ‘’Svijet bez etike’’, iako je u početnoj ideji osnivanja bilo namijenjeno samo mladima, svoja online vrata je otvorilo svima kojima je pomoć potrebna.

"Postoje u našim životima neke prepreke kada želimo da ostvarimo neki cilj, a ne znamo kako da ih riješimo i to ne znači da imamo neku dijagnozu, da smo poremećeni i slično, nego samo da nam treba neki mali vjetar u leđa”, dodaje Duraković.

Web adresa na kojoj možete popuniti formular i tražiti rješenje za svoj problem, ukoliko vam je to potrebno je onlinesavjetovaliste.com. Odgovor i moguća rješenja ćete dobiti preko virtuelne platforme. Savjetovalište ‘’Svijet bez etikete’’ radi uz podršku Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta i Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Dino Durmić

(tuzlarije.net - Federalna.ba)               

 FOTO: Historija krije brojne tajne
22 rijetke fotografije koje pokazuju neku drugu stranu historije
Bejrut:
Prosila je na ulici, a na računu imala 1,1 milijun dolara
˝Imigranti nisu ljudi nego životinje˝
Što stoji iza Trumpovih izjava?

22.05.2018. u 02:17
Mladi karatisti K.K. „DO“ iz Tuzle ponovo medju najboljima


U Živinicama je u nedjelju (20.05.) održano treće kolo kantonalne lige, gdje su nastupili samo naši najmladji karatisti, a koji su i ovoga puta pokazali da su među najboljima u Tuzlanskom kantonu, izborivši četvrtu poziciju. Zlatne medalje su osvojili Delić Amina kate 7 godina i Karić Denis kate 9 godina

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 02:02 Broj citanja: 340
˝12. Nagrada Skradina 2018“
Armin Mujaković najbolji u brdsko brzinskim utrkama


Proteklog vikenda je u Skradinu, Republika Hrvatska vožena „12. Nagrada Skradina 2018“ koja se bodovala za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Centralnoeuropske zone kao i Šampionat Bosne i Hercegovine.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 01:26
Najava okruglog stola:
“Historijski značaj prijema BiH u Organizaciju UN – 26 godina poslije“


TuzlarijeDana 22. maja 2018. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Tuzli – Odsjeka za historiju, Arhiva Tuzlanskog kantona, Centra za istraživanje moderne i savremene historije i Društva arhivskih zaposlenika TK biti će upriličen okrugli sto

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 01:17
43. Međunarodni plivački miting „Pokal Mesta Ljubljana“:
Plivači PK Zmaj-Alpamm nastavljaju sa odličnim rezultatima


Protekli vikend, 19. i 20.05.2018. godine, u Ljubljani je održan 43. Međunarodni plivački miting „Pokal Mesta Ljubljana“. Organizator takmičenja je Plivački klub "Ljubljana". Plivalo se na otvorenom olimpijskom (50 metarskom bazenu) uz Omega elektronsko mjerenje.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 01:08
Povodom 22. maja – Dana policije:
Čestitka predsjednika Skupštine TK Senada Alića


TuzlarijeU ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime upućujem svim uposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova iskrene čestitke povodom 22. maja – Dana policije. U obavljanju vaših svakodnevnih dužnosti koje su vezane uz mnoga odricanja i opasnosti, želim vam mnogo profesionalnog uspjeha.

OPŠIRNIJE


22.05.2018. u 00:10 Broj citanja: 1689
Dogodilo se u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su na netu od 2001. godine. Gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta je to u Tuzli bilo aktuelno na današnji dan desetak godina ranije.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Održana vanredna sjednica Udarne grupe: Priroritetno rješavanje zaštite državne granice

U naselju Šturlić kraj Cazina: U rijeci Korani pronađeno tijelo migranta iz Afganistana

Nove grupe migranata pristižu u Sarajevo: Migrantski kamp na Željezničkoj stanici u Sarajevu

Putin pozvao na nacionalni dijalog u Venecueli: Ruski predsjednik čestitao pobjedu Maduru

SAD izbore nazvao prevarom: Trump potpisao nove mjere protiv Venecuele

Plenković potvrdio: Horvat za ministra gospodarstva, Tolušić za potpredsjednika Vlade

Giuseppe Conte: Pokret pet zvjezdica predložio premijera

Najava američkog državnog sekretara: Pompeo: Iranu najjače sankcije ikada

Jer su u njoj ministri optuženi za pobunu protiv Španije: Španska vlada odbila prihvatiti novu vladu Katalonije

FOTO: Historija krije brojne tajne: 22 rijetke fotografije koje pokazuju neku drugu stranu historije
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Rusija oborila dron blizu njihove baze u Siriji
Objavljeno prije 9 sati
Barack i Michelle Obama potpisali ugovor s Netflixom
Objavljeno prije 9 sati
Indija planira ući u trgovinsku uniju s Rusijom
Objavljeno prije 9 sati
Čak 14 južnoameričkih država povlači veleposlanike iz Venezuele zbog nelegitimnih izbora
Objavljeno prije 9 sati
Što je ovaj reper htio poručiti spotom za pjesmu "This is America" o kojem svi pričaju?
Objavljeno prije 9 sati
Rouhani poručio SAD-u: "Tko ste vi da odlučujete o Iranu i svijetu?"