TUZLARIJE - VIJESTI

07.11.2019. u 22:47 Broj citanja: 3242
Reakcija Aleksandra Vujadinovića u vezi saoštenja SDP-a

VUJADINOVIĆ: Nemam običaj oglašavati se, ali zaista moram reagovati povodom nekorektnih saopštenja o meni

TuzlarijeDragi moji prijatelji i radne kolege, drage sugrađanke i sugrađani,

Nemam običaj oglašavati se putem društvenih mreža ali zaista moram reagovati povodom nekorektnih saopštenja o meni objavljenih na zvaničnoj stranici SDP BiH, (http://www.sdp.ba/aleksandar-vujadinovic-mora-podnijeti-os…/) kao i na RTV7 – Medijskom servisu Grada Tuzle (https://rtv7.ba/arhive/224350), vezano za moje istupanje iz SDP BiH i ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Tuzle.

Naime, prije desetak dana razgovarao sam sa predstavnicima novoformirane političke stranke Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine (SDBiH) tokom kojeg smo razmijenili vizije funkcionisanja Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, a time i Klinike za ortopediju i traumatologiju u kojoj sam zaposlen.

Vrijeme prolazi, medicinsko osoblje odlazi, oprema je sve starija, konstantno nedostaje sredstava, ali i vizije kako poboljšati postojeće stanje i nivo zdravstvene usluge za naše građane, i ja jednostavno više ne želim samo da sliježem ramenima već želim da nešto pokušam i promijeniti. To je i bio razlog mog prelaska u novu socijaldemokratsku stranku koja je uzela učešće u vlasti.

Cijeli život sam u Tuzli, Tuzla mi je dala sve što imam u životu, a sa svojih 26 godina radnog iskustva na UKC Tuzla imam i volju i želju, a i znanje da pokušam poboljšati rad naše najvažnije zdravstvene ustanove.

U donošenju odluke o prelasku iz SDP BiH u SD BiH prevagnula je neupitna činjenica:
5.377 glasova koje su mi građani dali na prošlim lokalnim izborima sigurno nisu odraz mog dotadašnjeg političkog angažmana već mog profesionalnog i ličnog integriteta.

Oprostite, možda nisam neki političar, ali sam tih 5.377 glasova na izborima 2016. shvatio kao 5.377 rukom napisanih molbi da učinim sve u svojoj moći da našim ljudima unaprijedim život, a prije svega zdravstvenu uslugu tamo gdje to svojim radom najbolje mogu, dakle na UKC Tuzla.

Predstavnici SDBiH su mi predložili da se aktivno uključim u kreiranje zdravstvene politike UKC Tuzla i poboljšanju medicinske usluge za sve naše građane. Vjerujem, bez lažne skromnosti, da sam to svojim radom i znanjem do sada i zaslužio.

Ukoliko mi se ukaže prilika da postanem jedan od rukovodilaca u UKC Tuzla iskreno mislim da mogu građanima Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine doprinijeti mnogo više sa pozicije moje osnovne profesije ortopeda, nego sa pozicije predsjedavajućeg u Gradskom vijeću Grada Tuzle. U tom slučaju moja mjesečna primanja bila bi prilično manja od primanja koja sam ostvarivao kao predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, pa je jasno da motivi za moju odluku nisu materijalne prirode.

Nakon što sam donio odluku, kako je i red, pismeno sam podnio ostavku na članstvo u SDP-u, a i lično sam otišao da o tome obavijestim rukovodeće ljude u sjedištu SDP u Tuzli i u Gradskoj upravi.

Tom prilikom sam najavio da ću svoj mandat u Gradskom vijeću, pa time i svoju funkciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla vratiti SDP-u. O svojoj odluci sam izvijestio i druge vijećnike tokom pauza na posljednjoj sjednici kojom sam predsjedavao.

S obzirom da je 38. redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla bila već ranije zakazana, u pripremi sjednice odlučio sam da predsjedavam GV Tuzla i ovaj put, kako bi poslije sjednice imali dovoljno vremena da prema utvrđenoj proceduri završimo sve što je vezano za moju ostavku kao i druge tehničke detalje.

Moja iskrena nastojanja da politički rastanak provedem korektno uz maksimalno uvažavanje interesa SDP BiH rezultirali su nakaradnim saopštenjem GO SDP Tuzla.

Ovakvo saopštenje od strane zvaničnika SDP Tuzla je po mom mišljenju ispod svakog minimuma korektnosti.

Ne osjećam da sam svojom odlukom iznevjerio građane Tuzle kako tvrdi GO SDP Tuzla, naprotiv, za vrijeme mog mandata kao predsjedavajući GV Tuzla kao i u svojoj doktorskoj profesiji na UKC Tuzla, uvijek sam spremno pomagao građanima Tuzle, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu, ili političku pripadnost, a tako će biti i ubuduće.

Ta laž i politička bljuvotina napisana da me diskredituje kao čovjeka na trenutak me je baš pogodila i opteretila:
"Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati…”

Čovjek sam koji drugog čovjeka uvijek gleda u oči i sluša ga sa pažnjom – tome me je zdravstvena služba naučila, a svjedoci su mi hiljade pregledanih pacijenata, a na kraju krajeva postoji i video snimak sa sjednice.

Istina je da mi je bilo jako teško donijeti ovakvu odluku, prije svega zbog mnogobrojnih prijatelja i dobrih ljudi u SDP-u. Istina je da zadnjih dana nisam spavao kako treba, a to što su moja unutrašnja previranja i lične dileme oko odluke koju sam podijelio sa svojim kolegama vijećnicima završile u ovoj političkoj bljuvotini neka služi na sramotu onome koji ju je napisao ili diktirao.

I onda se pojavi novo saopštenje (http://www.sdp.ba/aleksandar-vujadinovic-je-izdao-sam-sebe/), pismenije i kao ljudskije. ali takođe zasnovano na istim izmišljotinama o mojoj neiskrenosti i o tome da se nisam udostojio pogledati u oči svoje drugarice i drugove iz SDP-a. Pa ja sam se prije sjednice, a i na samoj sjednici, bar i na kratko pozdravio i razgovarao sa skoro svim vijećnicama i vijećnicima SDP-a. Mislim da oni nisu ni pisali ovo saopštenje, nije ovo njihov stil.

Stoga, najiskrenije molim autore ovih saopštenja da mi objasne kako je moguće dati obećanje vijećnicima da ću podnijeti ostavku, a ne razgovarati s njima?
Stvarno ne kontam.

Na kraju šta da kažem više, ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzle podnosim evo sad i ovdje, javno, a pismeno, po proceduri, prvi sljedeći dan kad ne budem imao zakazane operacije, te molim da mi se pripremi sva potrebna dokumentacija.

Molim prijatelje, radne kolege i građane Tuzle da pročitaju sadržaj moje pismene ostavke na članstvo u SDP BiH.

Tuzlarije

(tuzlarije.net)               

 Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
U svijetu svake godine od dijabetesa umiru četiri miliona ljudi
Gradilo ga milion ljudi
Sueski kanal slavi svojih 150 godina
"Nikad ne reci nikad"
Hoće li se Hillary Clinton opet kandidirati za predsjednicu SAD-a?

14.11.2019. u 23:25
Ambasador Republike Turske u BiH posjetio Univerzitet u Tuzli


Ambasador Republike Turske u BiH Nj.E. Haldun Koç, posjetio je, u utorak 12. novembra 2019. godine, Univerzitet u Tuzli. Tom prilikom razgovarao je s Rektoricom Univerziteta u Tuzli dr.sc. Nerminom Hadžigrahić, red.prof....

OPŠIRNIJE


14.11.2019. u 19:58
Održano predavanje na temu:
„Matična služba u bibliotekama Federacije BiH, uloga i značaj“


U okviru obilježavanja „Mjeseca knjige“ u NUB „Derviš Sušić“ Tuzla, organizovano je predavanje na temu: „Matična služba u bibliotekama Federacije BiH, uloga i značaj“. Na samom početku, prisutnima je dobrodošlicu poželila Mirna Trifković, direktorica Biblioteke

OPŠIRNIJE


14.11.2019. u 18:40 Broj citanja: 320
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeOdavno je jasno da su razne vrste kriminalnih radnji u našoj zemlji dostigle svjetski nivo, kako i ne bi kada se mnogi profesionalno bave lopovlukom. Policija je sprovodila akcije pretresa i hapšenja ovih dana, a jedna od akcija ticala se lažnih diploma. Obično se prvo pomisli na fakultetske diplome ali još je više lažnih diploma za srednje škole, pa nekih certifikata, nema šta nema.

OPŠIRNIJE


14.11.2019. u 18:34 Broj citanja: 1122
Nekoliko naselja u petak bez električne energijeIz Elektrodis tribucije Tuzla su za petak 15. novembar 2019. godine najavili planske prekide isporuke električne energije na području grada. U ulici Ćazima Alića te u naselju Karagići u vremenu od 08:00 do 15:00 sati.

OPŠIRNIJE


14.11.2019. u 18:14
Održano Gradsko prvenstvo u košarci za osnovne školi
Najbolje košarkašice i košarkaši iz OŠ „Tušanj“


Na Gradskom prvenstvu u košarci za djevojčice održanom u utorak, 12.11.2019. godine, u sportskoj dvorani OŠ „Centar“ učestvovalo je 7 ekipa. Dvije najbolje plasirane ekipe u konkurenciji djevojčica i dječaka nastavljaju takmičenje na kantonalnom nivou.

OPŠIRNIJE


14.11.2019. u 17:08
˝Info dana metalaca˝ 15. novembra u TuzliPrivredna/ Gospodarska komora F BiH u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i uz partnerski događaj "BH Engineering Week 2019", po četvrti put organizuje održavanje Info dana metalaca.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
VIDEO: Ni nakon sastanka delegacija SDA i HDZ-a BiH: Rad Parlamenta BiH nije deblokiran

Šta će biti s prihvatnim centrima u Bihaću i V. Kladuši?: Intervju FTV-a: Peter Van der Auweraert, šef misije IOM-a

Dom naroda Parlamenta FBiH: Odobreni nacrti iz seta zakona o notarskoj djelatnosti

VIDEO: Pištoljem prijećeno šefu Pedijatrijske klinike: Štrajk upozorenja na KCUS-u zbog napada na doktora

VIDEO: Osumnjičen za više koruptivnih djela: Uhapšen bivši vareški načelnik Avdija Kovačević

Među njima i 32 aktivista: Iranski vrhovni vođa pomilovao više od 3.500 zatvorenika

Napad u srednjoj školi u gradu Santa Clarita: Dvoje mrtvih, četvero ranjenih u pucnjavi u Kaliforniji

\'Želio bih da se nikada nisam ni rodio\': Antinatalisti - novi svjetski pokret sa sve većim brojem pristalica

VIDEO: Uoči susreta 9. kola kvalifikacija za EP 2020.: Prosinečki: Očekuje nas zanimljiva utakmica

VIDEO: Savladale prvog favorita grupe 70:69: Pobjeda košarkašica BiH u Rusiji na startu kvalifikacija za EP

Evo što znamo o pucnjavi u školi u Kaliforniji gdje su ubijena dva učenika
Libanonski ministar: Kriza je opasna i podsjeća na građanski rat sedamdesetih
Istraga: Ruski vrh surađivao sa separatistima koji su u Ukrajini srušili avion
Pucnjava u školi u Kaliforniji, dvoje ubijeno, šestero ozlijeđeno
Katalonska dužnosnica ispitana u Škotskoj, čeka se odluka o izručenju
Venecija odbila mjere protiv klimatskih promjena, odmah im poplavila vijećnica
Pompeo od država koalicije protiv IS-a traži da prime stotine njegovih boraca
Objavljena imena žrtava teške nesreće u Slovačkoj, najmlađa imala 14 godina
Jak potres u moru kod Indonezije, izdano upozorenje na tsunami
Moralesu će biti zabranjena kandidatura na sljedećim izborima u Boliviji
Erdogan: Rekao sam Trumpu da ne možemo odustati od kupnje ruskog oružja
Venecija će zbog ogromnih poplava i šteta proglasiti izvanredno stanje
EU osudio poljski zakon koji brani spolni odgoj u školi, HDZ i Sinčić suzdržani
Ključni svjedok za Trumpov opoziv jučer je otkrio nove informacije oko Ukrajine
Amerikanac koristio vlastitu bebu kao zaštitu pri kupovini droge, dijete upucano
Najstarija europska tvornica porculana ukida trećinu radnih mjesta
Njemačka uvela obvezu cijepljenja protiv ospica, kazne će biti brutalne
Papa imenovao novog rizničara, prethodni je osuđen za pedofiliju
Krvavi prosvjedi u Iraku, najmanje četvero mrtvih i 50 ranjenih
Daimler najavljuje masovne otkaze, žele smanjiti troškove za milijardu eura
SVAŠTARIJE

Od Londona do Sydneyja za 19 sati: Krenuo najdulji neprekidni let u povijesti

Tinejdžer u Rusiji upao na faks i ubio kolegu, a onda i sebe. Još troje ranjenih

U Beogradu predstavljen dosje o prisilnom novačenju izbjeglica

"Došao sam u Ameriku i pokorio je. Sad odlazim, a vi se vratite bejzbolu"

Detalji teške nesreće u Sloveniji: Kamion pao u provaliju, vozač bio zaglavljen

Islamski džihad tvrdi da je dogovoreno primirje u Gazi

U saobraćajnoj nesreći u Iranu poginulo 28 državljana Afganistana

Trump nakon sastanka s Erdoganom pričao o kupnji ruske proturaketne obrane

Ovo je čovjek koji bi današnjim svjedočenjem mogao pokopati Trumpa

Pao snijeg u Austriji, odmah nastao kaos. Skoro deset tisuća domova bez struje