TUZLARIJE - VIJESTI

07.11.2019. u 22:47 Broj citanja: 3618
Reakcija Aleksandra Vujadinovića u vezi saoštenja SDP-a

VUJADINOVIĆ: Nemam običaj oglašavati se, ali zaista moram reagovati povodom nekorektnih saopštenja o meni

TuzlarijeDragi moji prijatelji i radne kolege, drage sugrađanke i sugrađani,

Nemam običaj oglašavati se putem društvenih mreža ali zaista moram reagovati povodom nekorektnih saopštenja o meni objavljenih na zvaničnoj stranici SDP BiH, (http://www.sdp.ba/aleksandar-vujadinovic-mora-podnijeti-os…/) kao i na RTV7 – Medijskom servisu Grada Tuzle (https://rtv7.ba/arhive/224350), vezano za moje istupanje iz SDP BiH i ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Tuzle.

Naime, prije desetak dana razgovarao sam sa predstavnicima novoformirane političke stranke Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine (SDBiH) tokom kojeg smo razmijenili vizije funkcionisanja Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, a time i Klinike za ortopediju i traumatologiju u kojoj sam zaposlen.

Vrijeme prolazi, medicinsko osoblje odlazi, oprema je sve starija, konstantno nedostaje sredstava, ali i vizije kako poboljšati postojeće stanje i nivo zdravstvene usluge za naše građane, i ja jednostavno više ne želim samo da sliježem ramenima već želim da nešto pokušam i promijeniti. To je i bio razlog mog prelaska u novu socijaldemokratsku stranku koja je uzela učešće u vlasti.

Cijeli život sam u Tuzli, Tuzla mi je dala sve što imam u životu, a sa svojih 26 godina radnog iskustva na UKC Tuzla imam i volju i želju, a i znanje da pokušam poboljšati rad naše najvažnije zdravstvene ustanove.

U donošenju odluke o prelasku iz SDP BiH u SD BiH prevagnula je neupitna činjenica:
5.377 glasova koje su mi građani dali na prošlim lokalnim izborima sigurno nisu odraz mog dotadašnjeg političkog angažmana već mog profesionalnog i ličnog integriteta.

Oprostite, možda nisam neki političar, ali sam tih 5.377 glasova na izborima 2016. shvatio kao 5.377 rukom napisanih molbi da učinim sve u svojoj moći da našim ljudima unaprijedim život, a prije svega zdravstvenu uslugu tamo gdje to svojim radom najbolje mogu, dakle na UKC Tuzla.

Predstavnici SDBiH su mi predložili da se aktivno uključim u kreiranje zdravstvene politike UKC Tuzla i poboljšanju medicinske usluge za sve naše građane. Vjerujem, bez lažne skromnosti, da sam to svojim radom i znanjem do sada i zaslužio.

Ukoliko mi se ukaže prilika da postanem jedan od rukovodilaca u UKC Tuzla iskreno mislim da mogu građanima Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine doprinijeti mnogo više sa pozicije moje osnovne profesije ortopeda, nego sa pozicije predsjedavajućeg u Gradskom vijeću Grada Tuzle. U tom slučaju moja mjesečna primanja bila bi prilično manja od primanja koja sam ostvarivao kao predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, pa je jasno da motivi za moju odluku nisu materijalne prirode.

Nakon što sam donio odluku, kako je i red, pismeno sam podnio ostavku na članstvo u SDP-u, a i lično sam otišao da o tome obavijestim rukovodeće ljude u sjedištu SDP u Tuzli i u Gradskoj upravi.

Tom prilikom sam najavio da ću svoj mandat u Gradskom vijeću, pa time i svoju funkciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla vratiti SDP-u. O svojoj odluci sam izvijestio i druge vijećnike tokom pauza na posljednjoj sjednici kojom sam predsjedavao.

S obzirom da je 38. redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla bila već ranije zakazana, u pripremi sjednice odlučio sam da predsjedavam GV Tuzla i ovaj put, kako bi poslije sjednice imali dovoljno vremena da prema utvrđenoj proceduri završimo sve što je vezano za moju ostavku kao i druge tehničke detalje.

Moja iskrena nastojanja da politički rastanak provedem korektno uz maksimalno uvažavanje interesa SDP BiH rezultirali su nakaradnim saopštenjem GO SDP Tuzla.

Ovakvo saopštenje od strane zvaničnika SDP Tuzla je po mom mišljenju ispod svakog minimuma korektnosti.

Ne osjećam da sam svojom odlukom iznevjerio građane Tuzle kako tvrdi GO SDP Tuzla, naprotiv, za vrijeme mog mandata kao predsjedavajući GV Tuzla kao i u svojoj doktorskoj profesiji na UKC Tuzla, uvijek sam spremno pomagao građanima Tuzle, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu, ili političku pripadnost, a tako će biti i ubuduće.

Ta laž i politička bljuvotina napisana da me diskredituje kao čovjeka na trenutak me je baš pogodila i opteretila:
"Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati…”

Čovjek sam koji drugog čovjeka uvijek gleda u oči i sluša ga sa pažnjom – tome me je zdravstvena služba naučila, a svjedoci su mi hiljade pregledanih pacijenata, a na kraju krajeva postoji i video snimak sa sjednice.

Istina je da mi je bilo jako teško donijeti ovakvu odluku, prije svega zbog mnogobrojnih prijatelja i dobrih ljudi u SDP-u. Istina je da zadnjih dana nisam spavao kako treba, a to što su moja unutrašnja previranja i lične dileme oko odluke koju sam podijelio sa svojim kolegama vijećnicima završile u ovoj političkoj bljuvotini neka služi na sramotu onome koji ju je napisao ili diktirao.

I onda se pojavi novo saopštenje (http://www.sdp.ba/aleksandar-vujadinovic-je-izdao-sam-sebe/), pismenije i kao ljudskije. ali takođe zasnovano na istim izmišljotinama o mojoj neiskrenosti i o tome da se nisam udostojio pogledati u oči svoje drugarice i drugove iz SDP-a. Pa ja sam se prije sjednice, a i na samoj sjednici, bar i na kratko pozdravio i razgovarao sa skoro svim vijećnicama i vijećnicima SDP-a. Mislim da oni nisu ni pisali ovo saopštenje, nije ovo njihov stil.

Stoga, najiskrenije molim autore ovih saopštenja da mi objasne kako je moguće dati obećanje vijećnicima da ću podnijeti ostavku, a ne razgovarati s njima?
Stvarno ne kontam.

Na kraju šta da kažem više, ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzle podnosim evo sad i ovdje, javno, a pismeno, po proceduri, prvi sljedeći dan kad ne budem imao zakazane operacije, te molim da mi se pripremi sva potrebna dokumentacija.

Molim prijatelje, radne kolege i građane Tuzle da pročitaju sadržaj moje pismene ostavke na članstvo u SDP BiH.

Tuzlarije

(tuzlarije.net)               

 2018. tvrtka je lansirala više raketa nego Rusija
Elon i Gwynne, par koji je stvorio SpaceX
Koronavirus - iz minute u minutu (26.05.)
U BiH više od 2.400 zaraženih
Eto i to je moguće
Sve više ˝predijagnosticiranih˝ karcinoma štitnjače

26.05.2020. u 13:09 Broj citanja: 1188
Tuzlanski kanton:
Preminula treća osoba zaražena corona virusomTuzlarijeDanas, u prijepodnevnim satima preminula je prvozaražena pacijentica sa područja grada Živinice, koja je bila hospitalizirana na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla kao pozitivna na prisustvo coronavirusa.

OPŠIRNIJE


26.05.2020. u 12:52 Broj citanja: 528
Plava Poliklinika Tuzla:
Serološko testiranje na COVID-19TuzlarijeU cilju suzbijanja pandemije i stvaranja jasnije slike o njenom razvoju PZU Plava poliklinika nudi uslugu serološkog testiranja na virus COVID -19.

OPŠIRNIJE


26.05.2020. u 12:10
Firme EUROFER i ALFA-NUR iz Tuzle nude zajednički proizvod:
Metalni stalci za dezinfekciona sredstvaTuzlarijePrijatelji i vlasnici dvije firme, EUROFER i ALFA-NUR, obje iz Tuzle, zamolili su da podržimo njihov projekat. U nastavku pogledajte šta su nam napisali i o čemu se radi.

OPŠIRNIJE


26.05.2020. u 10:40 Broj citanja: 1096
U Tuzlanskom kantonu:
Testirano 168 uzoraka, jedan pozitivan


Prema rezultatima testiranja urađenih u zadnja 24 sata, jedna osoba pozitivna je na korona virus. U toku protekla 24 sata urađeno je testiranje 168 uzoraka i jedan je pozitivan. Aktivno zaraženih u Tuzlanskom kantonu je 10.

OPŠIRNIJE


26.05.2020. u 09:12
Iz Biltena MUP-a TK:
Saobraćajna nezgoda u Živinicama


Dana 25.5.2020. godine oko 21:15 sati, u Živinicama na raskrsnici magistralnog puta M-18 i Topličke ulice dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. "Mercedes" kojim je upravljao R.S. (1977) iz Bašigovaca i pmv. "VW Golf 19E" kojim je upravljao S.H. (1956) godine iz Đurđevika.

OPŠIRNIJE


25.05.2020. u 19:35 Broj citanja: 2354
U voljenoj Tuzli sahranjen dr. Anto Raos


Na Rimokatoličkom groblju u Tuzli danas je ukopan dr. Anto Raos. Zbog COVID-a 19 na snazi je mjera zabrane okupljanja ali mnogi su željeli doći i izjaviti saučešće njegovim najbližima. Gradonačelnik Tuzle uputio je telegram saušešća, a Aid Berbić, predsjednik Slobode, prisutnima se obratio prigodnim riječima.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Zlatan Perišić o koronavirusu: Od 339 testiranih u FBiH tri su novooboljele osobe

Prvozaražena pacijentica sa područja grada Živinice: Preminula treća osoba zaražena koronavirusom u TK

Sedam novozaraženih: U RS-u preminule tri osobe pozitivne na koronavirus

Nema više zaraženih koronavirusom: ZHK od danas korona-free

Odluka o odgađanju izbora za sredinu novembra: SNSD uputio zahtjev Ustavnom sudu za preispitivanje odluke CIK-a

Smijenjeni direktor Uprave policije TK: Općinski sud Tuzla odbio prijedloge smijenjenog Kormana

Zbog afere Johnsonovog savjetnika: Ministar britanske vlade podnio ostavku

Ukupan broj zaraženih u Indiji iznosi 145.380: Sedmi dan zaredom zabilježen najveći skok zaraženih koronavirusom

Mattia Maestri - emocionalne i fizičke krajnosti: Dug put do normalnog za talijanskog \'prvog pacijenta\'

Nakon više od dva mjeseca: Pozorište mladih Sarajevo otvara vrata za publiku

Afganistan će osloboditi 900 talibana, traži produljenje primirja
Češka, Slovačka i Mađarska dogovorile ograničena putovanja svojih državljana
Kineska tvrtka ulaže 64 milijarde eura u tehnološku infrastrukturu u Kini
Danska očekuje najveći pad ekonomije od Drugog svjetskog rata
Hrvatska među zemljama EU s padom proizvodnje mlijeka u ožujku
U Sloveniji nema novozaraženih u protekla 24 sata, umro još jedan pacijent
Kineske vlasti žele proširiti primjenu zdravstvenih aplikacija, raste otpor javnosti
Bazilika rođenja Isusova u Betlehemu ponovno je otvorena
Istraživanje: Klimatske promjene na dnu oceana sedam puta brže nego dosad
Britanska vlada brani Johnsonovog savjetnika, pritisak medija i oporbe i dalje jak
EU preporučuje aplikacije za praćenje kontakata: "Moraju biti anonimne i dobrovoljne"
Wuhan testirao 6,5 milijuna ljudi u devet dana
Njemačka vlada od 15. lipnja ukida putna upozorenja za zemlje EU-a
Ministar u vladi Borisa Johnsona podnio ostavku zbog afere njegova savjetnika
Preko 400 ljudi umrlo je zbog nedavnih šumskih požara u Australiji
Rusija zabilježila najveći dnevni broj umrlih od koronavirusa
Airbusov tim stručnjaka istražuje pad aviona u kojem je poginulo 97 ljudi
Europske burze rastu drugi dan zaredom
Helikopterska nesreća u Rusiji, poginule 4 osobe
Njemački seksualni radnici traže dozvolu za rad nakon pandemije
SVAŠTARIJE

Wuhan testirao 6,5 miliona ljudi u devet dana

Airbusov tim stručnjaka istražuje pad aviona u kojem je poginulo 97 ljudi

Amerikanci nakon devet godina u svemir opet lete američkom raketom

Kako je mali aerodrom na Aljaski postao najprometniji na svijetu

SpaceX priprema prvo lansiranje rakete u orbitu s ljudskom posadom

Broj poginulih u padu aviona u Pakistanu porastao na 66

Hitna smjena Solaka i pripajanje FUCZ MUP-u FBiH

Britanski milijarder Richard Branson lansira novu raketu

Svi koji ulaze u Veliku Britaniju morat će u karantenu na dva tjedna

Zbog odgode cijepljenja rizik od ospica i polija za 80 milijuna djece