TUZLARIJE - VIJESTI

03.02.2020. u 12:15 Broj citanja: 768
PIPOL - Javni poziv učenicima za učešće u nagradnom konkursu:
˝Solidarnost i podršku pruži i nagradu zasluži˝

Tuzlarije


Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“, uz saglasnost Ministarstva nauke i obrazovanja Tuzlanskog kantona, povodom obilježavanja 15. februara - Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka, r a s p i s u j e Edukativno-nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona

PODRŠKU I LJUBAV PRUŽITE - NAGRADU ZASLUŽITE!

Opće odredbe konkursa
Javni poziv za učešće u konkursu biti će objavljen 03.01.2020.godine na službenoj Facebook stranici Udruženje „PIPOL“ Tuzla.

Konkurs „PODRŠKU I LJUBAV PRUŽITE - NAGRADU ZASLUŽITE“ ima za cilj prvenstveno pružiti podršku djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, te uticati na razvoj svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, naročito kod djece školskog uzrasta. Sekundarni ciljevi konkursa su razvoj empatije prema djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, vršnjačke solidarnosti, edukacija građanstva i cjelokupne društvene zajednice.

Konkurs „PODRŠKU I LJUBAV PRUŽITE – NAGRADU ZASLUŽITE“ primarno je humanitarnog karaktera i njegov osnovi cilj je da priča o raku kod djece bude univerzalna, da se podjednako odnosi na svu djecu koja su se borila/izborila i koja se bore za ozdravljenje, pri tome ne ističući niti jedno dijete jer je svaka borba sa rakom jedinstvena a podjednako teška.

Sekundarni ciljevi ovog konkursa su pozitivan uticaj na vršnjake, razvoj timskog rada, kolektivnog zajedništva, društvene brige, društvene odgovornosti te natjecateljskog duha zasnovanog na principima fer i zdrave konkurencije.

Simboličnim nagradama, sa dva donatorska čeka u iznosu od po 150,00 KM, nagraditi će se jedna fotografija, sa prigodnim sloganom podrške, učenika osnovnih škola i jedna fotografija, sa prigodnim sloganom podrške, učenika srednjih škola koje prikupe najveći broj oznaka „Like/Sviđa mi se“.

Napomena: Druge oznake/reakcije neće se uzimati u obzir, i njihov broj neće odlučivati o pobjednicima konkursa.

Prispjele fotografije na konkurs ne smiju sadržavati logotipe autora fotografije ili druga slična, naknadno uvrštena, obilježja na fotografijama koja nisu predmet ovog konkursa.

U nagradnom konkursu pod jednakim uslovima imaju pravo sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Nagradni konkurs će biti raspisan od 03.02.2020. a fotografije, kao i prigodne slogane podrške, mogu se dostavljati na e mail adresu: [email protected] do 11.02.2020.godine do 16.00.sati.

Prikupljanje oznaka „LIKE“ trajati će od 13.02. do 15.02.2020.godine do 20.00. sati kada će na službenoj Facebook stranici Udruženja „PIPOL“ biti proglašeni pobjednici nagradnog konkursa. Donatorski čekovi i plakete za društvenu odgovornost pobjednicima konkursa biti će uručeni najkasnije do kraja mjeseca februara 2020.godine.

Način učešća:
Na službenu e-mail adresu: [email protected] od 03.02.2020. do 11.02.2020.godine do 16.00.sati potrebno je dostaviti:
- JEDNU KOLEKTIVNU/ODJELJENSKU FOTOGRAFIJU I PRIGODAN SLOGAN PODRŠKE ili GRUPNU FOTOGRAFIJU ČLANOVA ODREĐENE SEKCIJE SA PRIGODNIM SLOGANOM PODRŠKE (u skladu sa tematikom konkursa).
Jedno odjeljenje/sekcija može dostaviti samo jednu fotografiju i slogan podrške, a broj fotografija i slogana podrške na nivou škole nije ograničen.
- PRILIKOM DOSTAVLJANJA FOTOGRAFIJE I SLOGANA PODRŠKE OBAVEZNO NAVESTI SLJEDEĆE PODATKE:
- NAZIV ŠKOLE
- RAZRED I BROJ/OZNAKA ODJELJENJA ILI NAZIV SEKCIJE
-KONTAKT TELEFON PUNOLJETNE OSOBE KOJA PREDSTAVLJA ODJELJENJE/SEKCIJU.

NAPOMENA: FOTOGRAFIJE MORAJU BITI U ADEKVATNOM FORMATU I NIJE DOZVOLJENO SLANJE FOTOGRAFIJA U WORD-u ILI NEKIM DRUGIM DOKUMENTIMA. FOTOGRAFIJE I PORUKE PODRŠKE PRISPJELE NAKON 11.02.2020.GODINE NEĆE MOĆI UČESTVOVATI U TAKMIČARSKOM DIJELU, TE STROGO MOLIMO SVE ZAINTERESOVANE UČESNIKE DA SE PRIDRŽAVAJU NAVEDENIH TERMINA.

Svim učesnicima biti će potvrđen prijem e mail-a, a ukoliko ne dobijete povratnu informaciju, znači da Vaš e mail nije stigao na našu adresu, te vas molimo da isti pošaljete ponovo ili nas kontaktirate na e mail adresu: [email protected] ili na telefon broj 061 200 636.

NAPOMENA: UKOLIKO JEDNA ŠKOLA DOSTAVLJA VIŠE ODJELJENSKIH/SEKCIJSKIH FOTOGRAFIJA I SLOGANA PODRŠKE NA NAGRADNI KONKURS, SVAKU FOTOGRAFIJU ZAJEDNO SA SLOGANOM PODRŠKE I DRUGIM TRAŽENIM PODACIMA, JE POTREBNO DOSTAVITI SAMOSTALNO ( JEDNA FOTOFRAFIJA I SLOGAN PODRŠKE, POTREBNI PODACI – JEDAN E-MAIL).




Pravila nagradnog konkursa :
Sve prispjele fotografije i slogani podrške biti će objavljeni na Facebook page - u Udruženja „PIPOL“ Tuzla, pod opcijom javno, u dva različita albuma: FOTOGRAFIJE UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA i FOTOGRAFIJE UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA.

Prilikom odabira pobjednika u obzir će se uzimati samo oznake „Like/Sviđa mi se“ koje se nalaze na fotografijama objavljenim na službenoj FB stranici Udruženja „PIPOL“.

NAČIN GLASANJA:
- Označite fotografiju i poruku podrške (ili više njih) sa oznakom „Like/Sviđa mi se“.

Završne odredbe:
Udruženje „PIPOL“ kao organizator konkursa poziva sve učesnike i cjelokupnu javnost da u provom planu bude humana strana ovog konkursa i da svi zajedno budemo podrška prvenstveno djeci oboljeloj i iziječenoj od raka, a potom i onima koji su na ovaj način odlučili iskazati solidarnost i podršku svojim vršnjacima.

Pozivamo sve učesnike i cjelokupnu javnost na fer i korektno natjecanje, zasnovano na pricipima „zdrave“ konkurencije, jer su nagrade i više nego simbolične.

Prije i tokom trajanja takmičarskog dijela – glasanja, strogo je zabranjeno isticanje (putem bilo kojeg savremenog načina komunikacije: na privatnim profilima učesnika i njihovih prijatelja, putem poruka na društvenim mrežama, SMS poruka, kao i putem svih drugih tradicionalnih i savremenih kanala komunikacije) da će se osvojena nagrada donirati u humanitarne svrhe, što podrazumijeva i strogu zabranu isticanja imena osoba kojima bi se ista donirala. Nakon osvajanja i preuzimanja nagrade, istu je strogo zabranjeno pokloniti/donirati trećim pravnim licima ( udruženjima, organizacijama, ustanovama i slično...).

Udruženje „PIPOL“ kao organizator neće ulaziti u načine i metode prikupljana oznaka „Like/Sviđa mi se“ ali ističemo da isti trebaju biti „organskog“ porijekla, sa profila koji dolaze sa B/H/S govornog (i/ili regionalnog) područja, te da je strogo zabranjena upotreba svih aplikacija ili bilo kojih drugih automatskih/savremenih načina/metoda za povećanje oznaka „Like/Sviđa mi se“. Strogo je zabranjeno i sponzorisanje fotografija od strane učesnika ili šire javnosti.
Svi učesnici koji budu koristili navedene aplikacije/metode biti će odmah diskvalifikovani iz daljnjeg natjecanja.

Tokom natjecanja dozvoljeno je dijeliti fotografije, pozivati prijatelje i širu javnost da vas podrže, ali u skladu sa principima „zdrave konkurencije“, poštenog i fer natjecanja.

Organizator ne snosi odgovornost za eventualne zloupotrebe te zadržava pravo da prilikom neželjenih i nekontrolisanih dešavanja i odstupanja o prvobitne svrhe konkursa, isti poništi bez obaveze raspisivanja novog konkursa.

03.02.2020.godine

Udruženje „PIPOL“

(tuzlarije.net)               













27.04.2024. Broj citanja: 74
Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom




26.04.2024. Broj citanja: 111
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona




26.04.2024. Broj citanja: 200
U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve




26.04.2024. Broj citanja: 92
VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji




26.04.2024. Broj citanja: 97
Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝




26.04.2024. Broj citanja: 194
Moćni tenkovi trebali donijeti prevagu Ukrajincima. Sad su povučeni s bojišta




26.04.2024. Broj citanja: 134
VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Pantheri. Lopov puže po podu




26.04.2024. Broj citanja: 134
SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći




26.04.2024. Broj citanja: 553
Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije




25.04.2024. Broj citanja: 267
Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti
















OSTALE VIJESTI
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona
SAD najavio novih 6 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini
Buckinghamska palača: Kralj Charles vraća se kraljevskim dužnostima
Kijev evakuira dvije bolnice zbog optužbi šefa bjeloruske sigurnosne službe
Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: "Novi George Floyd"
UZNEMIRUJUĆE Prevrnuo se auto u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar
Ukrajina i Rusija tvrde da bi druga strana mogla izazvati novi Černobil
VIDEO Izbio veliki požar na povijesnom pristaništu u Kaliforniji
Veliki sukob SAD-a i Kine preko društvenih mreža. Zašto je zabranjen TikTok?
Rumunjski sud: Andrewu Tateu će se suditi za trgovinu ljudima i silovanje
Na današnji dan eksplodirala je elektrana u Černobilu, sve zbog jednog testa
Porasle cijene nafte, približile se 90 dolara
Aktivisti podignuli propalestinski kamp u Berlinu, policija ga danas srušila
Rusi napadaju ukrajinske željezničke pruge, žele spriječiti isporuku američkog oružja
Slovenska državna firma Ministarstvu: Zbog gužvi na cestama omogućite rad od kuće
Nova prijava za korupciju protiv supruge španjolskog premijera
Civilna obrana Gaze: U masovnoj grobnici u bolnici nađeno skoro 400 tijela
Dvojica tinejdžera optužena za ubojstvo Hrvata u Dublinu







SVASTARIJE

Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve

VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji

Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝

Moćni tenkovi trebali donijeti prevagu Ukrajincima. Sad su povučeni s bojišta

VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Pantheri. Lopov puže po podu

SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći

Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije

Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi