TUZLARIJE - HUMANOST

18.07.2007.
Bolest ugrožava Sanelino djetinjstvo


Osmogodišnja Sanela Sahanić iz Prnjavora od rođenja se teško kreće, slabije vidi i zaostaje u razvoju, što joj ugrožava dane djetinjstva. Na klinici u Tuzli je ustanovljeno da se radi o bolesti psorijazi, što uzrokuje da je Sanela teško pokretna, ima hod sa cirkumdukcijom, flektirana koljena i desno stopalo u varusu.

“Do sada je u više navrata provođen fizikalni tretman u Tuzli i imala je tri operacije. Ali što nam je najgore, ona ne može bez pratnje da ide u školu. Moj muž i ja ne radimo, pa se nekako snalazimo za njeno daljnje liječenje. Općina Kalesija, da budemo iskreni, rijetko nam pomaže”, kazala nam je Ćamila, Sanelina majka.

Fizijatri su preporučili da Sanela obnavlja balneofizikalni tretman dva puta godišnje. Međutim, za taj banjski tretman u Gradačcu potrebno je izdvojiti oko 900 KM. Porodica Sahanić, koja se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji, to ne može obezbijediti.

Kako bi osmogodišnja Sanela nastavila svoje školovanje u OŠ Kalesija i sa svojim vršnjacima bezbrižno provodila dane djetinjstva, pomoć je potrebna.

Svi oni koji žele pomoći sredstva mogu uplatiti na žiro-račun broj:
132140- 03091480-09,
broj štednog računa 1014000024278,
šifra banke 1400 Tuzlanska banka,
filijala Kalesija,
sa naznakom za troškove liječenja Sanele Sahanić.

S.Ka.