TUZLARIJE - HUMANOST

10.08.2009.
Saopštenje za javnost
Članovi UVR liječenih od PTSP-a pomažu Mirzi Delibegoviću

Pomoć koja je od strane UVR lijećenih od PTSP-a Stećak Tuzla našem članu Mirzi Delibegović pružena je mala ali trudimo se.
Od prvog dana kada je učlanjen Mirza Delibegović i koji je liječen od PTSP-a, koji je kao maloljetan (15 godina i 8 mjeseci ) krenuo u odbranu BiH kao dobrovoljac bili smo svjesni situacije u kojoj se nalazi i spram naših mogućnosti pomogli smo mu koliko smo mogli.

Osim PTSP-a Mirza ima dijabetes i ovisan je o inzulinu, supruga je teški bolesnik, sin od tri godine ima astmu. Naša pomoć je bila mala u vidu prehrambenih artikala odjeće i solidarnosti članova prikupljanjem nešto malo novca. Želja nas članova UVR liječenih od PTSP-a je da se Mirzi riješi stambeni status jer živi u petnaest kvadrata za kojih mora svaka 3 mjeseca dostaviti mnogo papira da bi produžio agoniju sledeća 3 mjeseca i nađe neko riješenje za redovna novčana primanja dostojna čovjeka jer ne može ni zdrava porodica živit od 134 KM a kamoli bolesna.

Na prste jedne ruke se mogu nabrojat heroji koji su kao maloljetni stali u odbranu našeg grada i naše Države a Mirza je jedan od NJIH.


Predsjednik Udruženja Ćehajić Zehrudin