TUZLARIJE - HUMANOST

15.09.2009.
Apel za pomoć jednogodišnjoj Marizeli Čirak


Jednogodišnja djevočica MARIZELA ČIRAK je 100% invalid, rođena je sa teškim anomalijama poznatim kao SPINA BIFIDA (Tumor na kičmi ), MIJELOMENINGOCELOM i drugim razvojnim anomalijama na mozgu CHIARI II.

Odmah po rođenju urađen je hitan operativni zahvat kojim joj se u tom momentu spasio život.

Mala Marizela sada ima 1 godinu teški je invalid koji ne hoda, ne puže i njeno zdravstveno stanje je ponovo životno ugroženo.

Radi navedenog pogoršanja zdravlja istoj je od strane ljekarskog tima Tuzlanske bolnice predloženo da pomoć u lječenju nastavi u nekom od specijalizovanih centra za djecu oboljelu od Spina Bifide.

Lječenje male Marizele moguće je nastaviti na Klinici u Italiji a kako njeni roditelji nisu u mogućnosti da obezbjede ogromna sredstva za njeno liječenje mole se svi dobri ljudi koji su u mogućnosti da na bilo koji način pomognu da mala Marizela spasi svoj život i upozna šta je to djetinstvo.



Ukoliko želite pomoći možete to učiniti uplatom novčanih sretstava na žiro račun kod RAIFFEISEN BANKA- 09250394391- za Čirak Marizelu ili pozivom na humanitarni broj 090-292-027 kojim donirate 3 KM .

Ukoliko možete ili želite pomoći i na neki drugi način možete kontaktirati porodicu na telefonski broj 062-362-359

ili Merhamet Tuzla na broj 035-252 149