TUZLARIJE - HUMANOST

22.10.2009.
Crveni križ/krst općine Tuzla priprema
Niz aktivnosti u ˝Nedjelji solidarnosti˝


Crveni križ/krst općine Tuzla, kao i ranijih godina, i ove godine će u vremenu od 25.-31.10. obilježavajući Nedjelju/Tjedan solidarnosti, pokrenuti niz aktivnosti u kojima će se posebno angažovati članovi Tima mladih "Solferino" Crvenog križa općine Tuzla.

U okviru provođenja aktivnosti pažnja će se usmjeriti na prikupljanje osnovnih prehrambenih i higijenskih artikala za potrebe socijalno ugroženih kategorja stanovništva općine Tuzla.

Organizovane sabirne akcije mladi Crvenog križa će provoditi u svim većim tržnim centrima, tako što će, u uniformama kao znaku prepoznavanja, svakog dana u toku sedmice voditi akciju u jednom od tržnih centara, a na dan 31.10.2009.(subota) akciju će provoditi istovremeno u svim tržnim centrima na prostoru općine Tuzla.

Takođe će se voditi određene aktivnosti u osnovnim školama u općini Tuzla, pod geslom "Jedan poklon za jedan dan radosti" kada će učenici moći darovati neki od prehrambenih ili higijenskih, originalno upakovanih artikala, koje će Crveni križ distribuirati licima u stanju socijalne potrebe.

Tokom trajanja Nedjelje/Tjedna svi građani općine Tuzla koji žele da se uključe u akciju, mogu svoj prilog dati u robi ili novcu u prostorijama Crvenog križa općine Tuzla, u ulici Džafer mahala br. 15 (prolaz u dvorište kod zgrade Fronta slobode).

Pridružite nam se - Zajedno gradimo snagu humanosti!