TUZLARIJE - HUMANOST

06.03.2010.
Humanitarni koncert u BKC-u Tuzla
Prikupljeno 4.000 KM za liječenje Damir-ef. Babajića


U organizaciji Kluba alumnista Behram-begove medrese u Tuzli, sinoć je u Bosanskom kulturnom centru održan humanitarni koncert za pomoć u liječenju Damir-ef. Babajića. Prikupljeno je ukupno 4.000 KM od prodaje ulaznica, dok su posjetioci tokom koncerta, pozivom na humanitarni broj 090 292 030, mogli donirati 3 KM.



Damir-ef. Babajić (27) je iz Rašljeve kod Gračanice. Zaposlenik je Medžlisa islamske zajednice Srebrenik i svršenik je Behram-begove medrese u Tuzli. Prije izvjesnog vremena imao je saobraćajnu nesreću, zbog koje je zadobio tešku povredu kičme i od tada je paraliziran. Nakon izvjesnih ispitivanja, klinika iz Moskve „Neurovita“ utvrdila je da bi on mogao ponovo prohodati. Za složeno liječenje na toj klinici je neophodno prikupiti 150.000 KM.



Jednoiposatni koncert, u punoj dvorani BKC-a, započeo je Dženis Mulić učenjem ajeta Časnog Kur’ana. Uslijedili su nastupi horova Behram-begove medrese iz Tuzle, Asocijacije žena Medžlisa IZ Tuzla, hor Rejjan Sarajevo i hor Mošus iz Brčkog.



Svoj doprinos dali su i Elvis Sivčević, Mevludin Smajlović, Irfan Kasumović (narator), Jusuf Brkić (sazlija), doajen sevdalinke Muhamed Mujkanović i Eldin Huseinbegović iz Sarajeva.



- Poštovani prijatelji, zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da smo večeras od prodaje ulaznica na humanitarnom koncertu skupili 4.000 KM. U ime organizatora Kluba alumnista Behram-begove medrese u Tuzli svima vam se zahvaljujemo i pozivamo vas da i dalje činite dobra djela – saopštili su organizatori na kraju koncerta.



- Hvala Allahu Uzvišenom koji je podario ljudima razum, osjećaj merhametluka i dobročinstva koji prati moje liječenje od samog početka stradanja. To su večeras pokazali i svršenici Behram begove medrese iz Tuzle. Ovom prilikom im se zahvaljujem i molim Allaha Uzvišenog da im podari zdravlje i nafaku – rekao je Damir-ef. Babajića nakon završetka koncerta.

Pokrovitelji koncerta bili su: Muftijstvo tuzlansko, Behram-begova medresa u Tuzli, Medžlis IZ Brčko i Bosanski kulturni centar Tuzla.

Još slika


S.P.