TUZLARIJE - HUMANOST

14.11.2010.
Akcija forumaša i prijatelja Tuzlarija
Uručeni bajramski paketići djeci iz Liplja i Nove Kasabe


Povodom Kurban bajrama forumaši Tuzlarija i njihovi prijatelji, realizirali su tradicionalnu akciju podjele bajramskih paketića maloj raji iz povratničkog sela Liplje (opština Zvornik). Uručeno je dvadeset bajramskih paketića sa slatkišima, isto toliko paketa sa školskim priborom, zatim voće, te skromni bajramluci u novcu. Djeca kao djeca, radovala su se novcu, ali ni bajramski paketići ih nisu ostavili ravnodušnima.

Da slika govori više od riječi pokazalo se i ovaj put.



U čast posjete tuzlanskih humanitaraca učenici škole, zajedno sa svojim učiteljicama, priredili su bajramsku priredbu. Djeca su pjevala, recitovala, učila ilahije i zajedno sa gostima iz Tuzle i svojim roditeljima podijelila radost Kurban bajrama.





- Naše česte posjete su dovele do toga da smo sa ovom djecom postali jako bliski. Već se osjeća duh prijateljstva i povezanosti. Raduju se i najsitnijoj pažnji i prihvataju poklone sa zahvalnošcu - kaže forumaš Čupo, pokretač većine humanitarnih akcija, te dodaje "U ime onih koje smo i ovog Bajrama obradovali i u čija smo srca unijeli osjećaj da nisu zaboravljeni se zahvaljujem donatorima: forumašima Tuzlarija, našim prijateljima iz Tuzle, Amerike, Dubaija, UG "Vive Žene", Foto studiju "Muđi" koji nam za svaku posjetu mališanima izradi besplatno sve fotografije, kojima se djeca itekako obraduju".






Bajramski paketići za djecu u Novoj Kasabi

Da i male duše iz Nove Kasabe (opština Milići), njih ukupno 20, osjete radost i toplinu Kurban bajrama pobrinuli su se uposlenici firme "Mepas", poslovna jedinica Tuzla, koji su djecu darovali sa paketićima.



- Potaknuti akcijama forumaša Tuzlarija, u kojima i sama učestvujem, animirala sam kolege iz "Mepasa", te smo se organizovali, skupili novac i napravili djeci paketiće - kazala je Maja Karišik, koja je zajedno sa kolegama posjetila Novu Kasabu.



Osmijeh na licima djece govori da i mali gest pažnje, može učiniti veliku radost.


A.M.