TUZLARIJE - HUMANOST

15.01.2011.
Pomogli smo još jednom
Nema zime za porodicu Džekić iz Nove Kasabe

Na nedavno objavljenu priču o devetočlanoj porodici Džekić iz Nove Kasabe rijetki su ostali ravnodušni. Ova mnogobrojna porodica susreće se sa brojnim egzistencijalnim problemima koji prate povratnike u Podrinje, a njihov problem je utoliko složeniji što je gladnih usta mnogo, a otac Husein i njegova supruga nezaposleni.



- Vratio sam se u ovo mjesto prije osam godina, a do sada nisam imao nikakve prilike da dobijem bilo kakav vid pomoći. Od kada sam se požalio ekipi Tuzlarija pomoć dobrih ljudi i njihovih prijatelja stigla je tri puta u mjesec dana. Zaista nemam riječi i hvala svima koji su nam pomogli jer i lijepa riječ u ova teška vremena mnogo znači, kazao je Husein Džekić.



Ovu porodicu posjetili smo nedavno, darujući im ruksake i školski pribor, no tada nismo znali da je od sedmero djece u ovom domaćinstvo i nekoliko mališana. Roditelji su nam se tada požalili da su im najpotrebnije pelene, tako da su prijatelji udruženi na forumu Tuzlarija odlučili prikupiti pomoć. Ovom, kao i prethodnom akcijom, obezbijedili smo prehrambene artikle, voće, slatkiše, igračke, ali smo ispunili i želju roditelja te obezbijedili dovoljnu količinu pelena i dječije hrane kako bi mališani imali sve što im treba za ovu zimu.



Kako su istakli forumaši Tuzlarija, savjest im ne bi bila mirna da su se oglušili na apel ove porodice, a njihovom humanom činu priključili su se i uposlenici firme “Mepas”, poslovna jedinica Tuzla, a Vive žene su i ovaj puta obezbjedile prevoz do Nove Kasabe i porodice Džekić.

B.K.