TUZLARIJE - HUMANOST

22.02.2011.
Humanitarna akcija „Prijatelji srcem za Zaru“
Od 25. do 27. februara 2011. na Husinu



Aktiv žena MZ Husino i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Husino 25. i 26. februara 2011. godine organizuju humanitarnu akciju pod nazivom „Prijatelji srcem za Zaru“. U okviru akcije biće održan koncert HKDU Husino i prodajna izložba unikatnih ručno rađenih ukrasnih predmeta i drugih rukotvorina.

U okviru akcije biće održan koncert HKDU Husino i prodajna izložba unikatnih ručno rađenih ukrasnih predmeta i drugih rukotvorina. Otvaranje prodajne izložbe je u petak 25. februara u 18, 00 sati u prostorijama Spomen Doma na Husinu, a izložba ce trajati do nedjelje 27. februara 2011. godine. Koncert HKDU Husino biće održan u subotu 26.2.2011. godine sa početkom u 19, 00 sati u sali Spomen Doma na Husinu.

Četverogodišnja Zara Sivčević rođena je 11. maja 2006. godine u dvadeset i osmoj nedjelji trudnoće sa samo 820 grama težine i 30, 5 cm dužine. U inkubatoru je provela prvih 67 dana svog života. Zbog teških kontraktura na stopalima, osam mjeseci nosila je gips na nogama. Prva operacija lijevog stopala je urađena 2007. godine u Sarajevu. Od 2008. godine Zara je na liječenju u Kliničkom centru Ljubljana.

Nakon dvije godine redovnog rada i tretmana postigla je potpunu kontrolu glave, koordinacija pokreta je gotovo sto procentno usklađena, počinje da puže i samostalno da sjedi. Da bi mala Zara prohodala neophodna je operacija lijevog stopala i iščašenog desnog kuka.

Sva sredstva prikupljena u akciji „Prijatelji srcem za Zaru“ bit će uplaćena na račun Zare Sivčević kao pomoć za nastavak njenog liječenja i predstojeće operacije stopala i kuka u Kliničkom centru Ljubljana.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom na koncertu i kupovinom izloženih eksponata pomognete maloj Zari da uspješno završi liječenje i prohoda.

BMG