TUZLARIJE - HUMANOST

25.02.2011.
Humanitarna akcija „Prijatelji srcem za Zaru“

U prostorijama Spomen Doma na Husinu, večeras 25.2.2011. godine sa početkom u 18, 00 sati bit će otvorena prodajna izložba unikatnih ručno rađenih ukrasnih predmeta i drugih rukotvorina. Izložbu koja će trajati do nedjelje 27. februara, organizira aktiv žena MZ Husino i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Husino u okviru humanitarne akciju pod nazivom „Prijatelji srcem za Zaru“. U sklopu akcije 26. februara sa početkom u 19, 00 sati bit će održan i koncert HKDU Husino.

Sva sredstva prikupljena u akciji „Prijatelji srcem za Zaru“ bit će uplaćena na račun Zare Sivčević kao pomoć za nastavak njenog liječenja i predstojeće operacije stopala i kuka u Kliničkom centru Ljubljana.
Četverogodišnja Zara Sivčević rođena je 11. maja 2006. godine u dvadeset i osmoj nedjelji trudnoće sa samo 820 grama težine i 30, 5 cm dužine. U inkubatoru je provela prvih 67 dana svog života. Zbog teških kontraktura na stopalima, osam mjeseci nosila je gips na nogama. Prva operacija lijevog stopala je urađena 2007. godine u Sarajevu. Od 2008. godine Zara je na liječenju u Kliničkom centru Ljubljana. Nakon dvije godine redovnog rada i tretmana postigla je potpunu kontrolu glave, koordinacija pokreta je gotovo sto procentno usklađena, počinje da puže i samostalno da sjedi. Da bi mala Zara prohodala neophodna je operacija lijevog stopala i iščašenog desnog kuka.

Ovo je poziv svim ljudima dobre volje da pokažu svoju humanost i svojim prisustvom na koncertu i kupovinom izloženih eksponata pomognu maloj Zari da uspješno završi liječenje i prohoda.


BMG Bosanska medijska grupa