TUZLARIJE - HUMANOST

15.06.2011.
Održan humanitarni koncert ˝Iskre i prijatelji za Damiru˝
Tuzlaci pokazali da su velikog srca


Tuzlanski muzičari i naši sugrađani pokazali su još jednom svoje veliko srce. Pred mnogobrojnom publikom, u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, u utorak uvečer održan je koncert pod nazivom „Iskre i prijatelji za Damiru“. Sva prikupljena sredstva od prodatih ulaznica namijenjena su za liječenje članice Ansambla „Iskre“ Damire Subašić Čajić. Kako su nam kazali organizatori, sve karte po cijeni od 5KM su rasprodate za ovaj koncert.



- Zahvaljujemo se svima koji su došli u ovolikom broju i podržali nas po ko zna koji put, te pokazali svoju dobrotu i velikodušnost. Sa ovog koncerta Damiri šaljemo poruke ljubavi, sa jednom željom, da se uspješno izliječi, oporavi i što prije vrati svojoj porodici, prijateljima i našem ansamblu - kazala je Svjetlana Ibričić, članica “Iskri”.



Koncert su otvorile "Iskre" izvedbom kompozicije Hor Jevreja iz opere Nabuko. U nastavku večeri su nastupili ansambl “Tuzlanke”, KUD “Bosna”, Nedžad Salković, Ramiza Milkunić, Almir Kalajlić, Muhamed Mujkanović, Muhamed Nalić, Tuzlanski tamburaši, Grupa “If” i polaznici privatne muzičke i baletne škole “Amadeus”.







Tuzlanski pjevač Almir Kalajlić uvijek se rado odaziva na pozive za učešće na humanitarnim koncertima.



- Zadovoljan sam što mogu učestvovati na još jednom humanitarnom koncertu jer smatram da je izuzetno važno dati barem moralnu podršku, ako ne i onu finansijsku. Želim se zahvaliti organizatorima koncerta na pozivu, kao i svim učesnicima i ljudima dobre volje koji su svojim prisustvom i kupovinom karata barem malo pomogli ovaj humani projekat – istakao je Almir Kalajlić koji se publici predstavio izvedbom pjesama “Pozdravi je pozdravi” i “Oči moje kletvom bi vas kleo”.



Učesnike programa publika je dobro prihvatila te svakog nagradila zasluženim aplauzom. Bilo je to lijepo veče, spoj muzike, plesa i pjesme u želji da se pomogne onima koji su spoznali i gorku stranu života.

JOŠ SLIKA


S.P.