TUZLARIJE - HUMANOST

10.01.2013.
Koncert ilahija i kasida u BKC-u
Prikupljeno 2.000 KM za liječenje Asada Harbića


Humanitarni koncert ilahija i kasida, u organizaciji Udruženja „Venia“ iz Tuzle, održan je u četvrtak uvečer u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Sredstva prikupljena ovom akcijom namijenjena su za liječenje našeg sugrađanina Asada Harbića, koji je suočen s teškom bolešću.



- Naša je dužnost da pomognemo Asadu Harbiću koliko možemo, pa smo zbog toga organizovali koncert ilahija i kasida. Ovim putem se zahvaljujem svim horovima koji su uzeli učešće u programu, kao i našim sugrađanima koji su kupovinom ulaznica omogućili da prikupimo 2.000KM . Nadam se da ćemo i druge potaknuti da čine humana djela, rekao je Hrustan Nočić iz Udruženja „Venia“ .



Program je započeo učenjem odlomaka iz Kur´ana časnog kojeg je učio dr. Nedim Mujanović. Zatim su udruženim snagama za ozdravljenje našeg sugrađanina Asada ilahije i kaside učili: hor Behram-begove medrese Tuzla, hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, zatim horovi „Bedr“, „Ridwan“ i Nuru ´Ajni iz Kalesije, hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, a publici u BKC-u su se predstavili i učači ilahija Hrustan Nočić i Jasmin Oštraković.













Podsjećamo, tridesetosmogodišnjem Asadu Harbiću iz Tuzle dijagnosticirana je akutna mijeloidna leukemija, a trenutne prognoze doktora baš i nisu optimistične. Da problem bude još veći, ovaj Tuzlak nakon okrivanja ove teške bolesti ostao je bez posla, a jedina primanja koja trenutno ima Asadova porodica je očeva minimalna penzija. Shodno pomenutom, ova porodica nije u mogućnosti skupiti 250.000 eura koliko je potrebno za transplantaciju Asadove koštane srži, koju je moguće obaviti samo u inostranstvu.

Na kraju koncerta organizatori su se zahvalili svim učesnicima uvjereni da će dobrota i humanost pomoći Asadu Harbiću.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu u borbi za Asadov život to mogu uraditi i uplatom na ispod navedene brojeve računa:

Za uplate u KM (žiro račun)
Hypo Alpe Adria Bank d.d.
tekući broj 22011014
transakcijski 3061153828016691

Za uplate u EUR:
Hypo Alpe-Adria Bank D.D.
SWIFT code bank: HAABBA22
IBAN: BA393061123759661035

Za uplate u USD:
ASAD HARBIC
HYPO ALPE-ADRIA BANK D.D.
SWIFT code bank: HAABBA22
IBAN: BA393060412083812489

S.P.