TUZLARIJE - HUMANOST

04.08.2013.
Tuzlaci u humanoj misiji
Čari ramazanske atmosfere ljepše su ako se podijele sa drugima


Čari ramazanske atmosfere još su ljepše ako se podijele sa drugima. Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja.



Tokom vikenda podijeljenje su koverte sa novčanim iznosima povratnicima šire regije Srebrenice, a koje su na njihove adrese uputili prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta.

- Uspjeli smo da prikupimo 20 koverti sa novcem kojima su naši sugrađani iz Tuzle i dijaspore željeli omogućiti muslimanima koji su siromašni da provedu Ramazan i predstojeće praznike na što ljepši način. Osim toga, sa skromnim novčanim sredstvima obradovali smo i mališane iz mjesta Pobuđe kod Bratunca - kazao je za naš portal jedan od organizatora ove akcije.





Novac je uručen povratnicima koji su u teškoj materijalnoj situaciji, a uz malu pomoć mještana sela koji itekako poznaju životne prilike svojih komšija. Nastojanja da novac dođe do najugroženijih porodica su se ostvarila jer je, nažalost, takvih porodica puno u ovom kraju. Mnogi mještani žive u neuslovnim objektima, bez dobre putne komunikacije sa drugim mjestima, ali sa pozitivnim pogledom na život što je forumaše itekako dojmilo.



Forumaši Tuzlarija se zahvaljuju svima koji su pomogli da predstojeći praznici budu ljepši i radosniji za mještane Podrinja.

S.P.