TUZLARIJE - HUMANOST

24.09.2013.
Najava
BKC Tuzla: Humanitarni koncert za Edina Bečića


U organizaciji Udruženja za osobe sa invaliditetom „Duga“ Tuzla u četvrtak 26. 09. 2013. godine u velikoj dvorani BKC Tuzla sa početkom u 19, 00 sati biće održan humanitarni koncert za Edina Bečića. Prijatelj koncerta je BKC Tuzla.

U programu učestvuju izvođači: Jasmin Malkočević, Azra Musić, Miralem Šarić, Azra Husarkić, Nedžad Smajlović, Željka Jurišić, te članovi Gradskog dječijeg i omladinskog folklornog ansambla Tuzla (GDOF) i Plesni klub „La Luna“.



Edin Bečić je rodjen 1999. godine sa smetnjama u psihofizičkom razvoju. Trenutno je učenik I razreda u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom ili tijelesnom razvoju Tuzla. Pored oštećenja centralnog nervnog sistema i poremećaja u govoru Edin ima problema sa vidom. Radi se o uznapredovanom stadijumu kareatokonusa na desnom oku, a na lijevom je uslijedila progresija centralnog istanjenja odn; pucanja rožnjače. Za poboljšanje vida dječaku Edinu Bečiću potrebna je operacija u Češkoj i sredstva u iznosu od 18, 300 KM.

Ulaznice za humanitarni koncert možete nabaviti po cijeni od 5 KM u Marketing službi BKC Tuzla i u Udruženju „Duga“ – Novi tržni centar Slatina I sprat.

Sva sredstva od prodaje ulaznica namjenjena su za liječenje oboljelog Edina Bečića

Informacije na tel. 035/311 070 – Marketing služba BKC Tuzla i mob. 061/ 777 508 - kontakt osoba Alma Dropić – Udruženje „Duga“ Tuzla.

S.P.