TUZLARIJE - HUMANOST

20.05.2014.
Apeli za pomoć
Obavještenja za one koji žele pomoći ugroženima


Na osnovu informacija sa terena Operativni štab Medžlisa Islamske zajednice Tuzla poziva džematlije i džematlijke da se u narednim danima prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu od poplava posebna pažnja obrati na higijenske artikle.
Naime, u ovom momentu su najpotrebniji higijenski artikli za žene - higijenski ulošci, donji veš, peškiri, vlažne maramice, toaletni papir, sapuni, paste i četkice za zube i drugi higijenski artikli namijenjeni za ličnu higijenu porodice, kao i pelene za bebe, iznemogle i bolesne.
Akcija prikupljanja će se odvijati kontinuirano dok postoji potreba za ovim artiklima.
Namirnice se mogu dostaviti u sve džamije na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.


Tuzlarije


Apel za svu djecu koja se trenutno nalaze u prihvatnom centru! Svi smo manje-više upoznati sa tim da bebe i djeca ne mogu dugo biti u istoj odjeći i da ne mogu svašta jesti i piti te da je higijena djece u prihvatnim centrima svedena na minimum te pozivamo sve građane koji su u mogućnosti da nam izađu u susret i da se odazovu našim akcijama u okviru svojih mogućnosti i da doniraju mlijeko, pelene za djecu, adaptirano mlijeko ( broj 1 odgovara svim bebama), kašice, flašice za mlijeko, odjeću, vlažne maramice, obuću, sapune za suho pranje ruku te neke od lijekova, sirupe protiv temperature, čepiće, toplomjere... Možete pomoći i pozivom na humanitarni broj otvoren u BH telecomu: 090/291-025 cijena poziva je 2 KM Mogu nas kontaktirati na broj telefona: 062/895-647 Ili lićno u našim prostorijama na Sjenjaku, ulica Prve Tuzlanske Brigade br. 12. Unaprijed zahvalni Udruženje građana "Humana Garda Slanog Grada"


AKCIJA PRIKUPLJANJA POMOĆI PODRUČJIMA UGROŽENIM POPLAVAMA I KLIZIŠTIMA

Na Sjednici Nastavničkog vijeća održane 19. maja 2014. god. donesena je Odluka o pokretanju humanitarne akcije pod nazivom „Pazar - Bosni“, sa ciljem pomoći u ovom trenutku najugroženijim područjima koja su pogođena teškim poplavama i klizištima.

Cilj akcije je osigurati neophodna sredstva i životne namirnice kako bi pomogli svojim sunarodnjacima, i svima onima koji žive na području TK, te pokazati da Osnovna škola PAZAR i u ovim najtežim trenutcima prouzrokovane prirodnom nepogodom, pokazuje svoju humanost i solidarnost.

Pozivamo sve organizacije učenike, roditelje, uposlenike škole te prijatelje i sve one koji žele pomoći, da se aktivno uključe u ovu humanitarnu akciju kako bi pomogli saniranju šteta i golom preživljavanju stanovništva pogođenim prirodnim katastrofama nesagledivih razmjera.

Škola će organizirat će prikupljanje humanitarne, pomoći u okviru svojih mogućnosti.
Prikupljanje humanitarne pomoći bit će u prostorjama škole na Pazar br.1, u vremenu od 08:00 do 15:00 sati svakim radnim danom od ponedjeljka do petka.

Kontakt telefoni za sve informacije su:

+387 35/362 980
+387 35/362 981

+387 35/362 983 - fax

+387 61/845 871
e-mail: [email protected]


Poštovani bivši i sadašnji đaci JU OŠ „Bukinje“, roditelji, stanovnici školskog područja, vlasnici-direktori privrednih subjekata koji djeluju u okviru školskog područja i prijatelji,

na jutros održanoj sjednici Nastavničkog vijeća naše škole, donesena je odluka o formiranju humanitarnog štaba, kome je cilj prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu naše Bosne i Hercegovine. Svakim radnim danom u našoj školi u vremenu od 8.30-12.00h možete, koliko vaše mogućnosti dozvoljavaju, donirati humanitarnu pomoć: propisno upakovanu hranu, lijekove, higijenske potrepštine (dezinfekciona sredstva, sredstva za ličnu higijenu, pelene za djecu i odrasle, deterdžent...), deke, jastuke, posteljinu....koje ćemo sortirati prema prispjeću i dostaviti najugroženijima.

U akciju će biti uključeni svi uposlenici naše škole, a Sindikalna podružnica naše škole, izdvojiće novčana sredstva za pomoć kolegama i koleginicama koji su najviše ugroženi.

Ujedno molimo sve koji raspolažu sa minibusevima, kombi-vizilima i drugim većim motornim vozilima, da nam se stave na raspolaganje, da prikupljena sredstva distriburiramo tamo gdje su i kome najpotrebnija!

Bezbroj puta smo pokazali humanost, pokažimo to i sada! Zahvaljujemo se unaprijed!

Zaposlenici JU OŠ „Bukinje“