TUZLARIJE - HUMANOST

21.07.2014.
Humanost na djelu
Tuzlaci još jednom pokazali darežljivost u Ramazanu
Jedan od najupečatljivijih primjera međusobne milosti u Ramazanu, mjesecu Božije milosti i praštanja, ali i mjesecu u kojem ljudi jedni prema drugima pokazuju razne oblike humanosti, ogleda se kroz sadaku. Znaju to i prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta, koji su i ove godine novčane iznose uputili povratnicima šire regije Podrinja.

Tuzlarije


- Pomoć se uručuje putem forumaša Tuzlarija koji već deceniju na raznorazne načine pomažu ugroženo stanovništvo. U julu smo organizovali podjelu prehrambenih paketa porodicama koje su stradale u poplavama i klizištima, zatim smo obezbijedili hranu za učesnike Marša mira – puta smrti Srebrenica 2014, a naša posljednja aktivnost je podjela novčanih sredstava u Ramazanu. Tuzlaci rasuti širom svijeta od Beča, Austina, Hjustona, pa sve do Sidneja uputili su svoju pomoć, a koju smo mi podijelili u Srebrenici, Bratuncu i Novoj Kasabi. Uoči noći Lejletu-l-Kadr, mubarek noći Ramazana, planiramo da podijelimo još novca kojeg su odlučili pokloniti naši sugrađani – rekao je jedan od organizatora humanitarnih aktivnosti.

Novac je, uz malu pomoć mještana sela koji itekako poznaju životne prilike svojih komšija, uručen povratnicima koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Iako mnogi mještani žive u neuslovnim objektima, bez dobre putne komunikacije sa drugim mjestima, nastojanja da novac dođe do najugroženijih porodica su se ostvarila.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh, neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja.

S.P.