TUZLARIJE - HUMANOST

27.06.2007.
Teška bolest borca Mustafe Avdića iz Sjenine kod Doboja
Neka političari dođu da vide u kakvim mukama umirem
Obolio dok je bio u rovu * Ostavljen da se o njemu brinu supruga i sestra
Mustafa Avdić (37) iz dobojskog naselja Sjenina, pripadnik Armije BiH do posljednjeg dana, proživljava najteže trenutke u životu. Čak 95 posto tijela zahvatila je opaka kožna bolest. Osim po tijelu, rane su se proširile na oči i usta, pa niti dobro vidi, niti može gutati hranu. I tropske vrućine zagorčavaju mu život...



- Ovo mi se pojavilo 1993. godine, dok sam bio u rovu. Ljekari kažu da bolest nije prelazna. Jedno vrijeme se povukla, ali čim nešto teško radim, kraste se pojave. Čovjek da poludi! O meni se brinu supruga i sestra Fatima. Mi, demobilisani borci u RS, nemamo pravo na primanja. Želim da me obiđu čelnici BiH i vide u kakvim mukama umire Mustafa Avdić. Pozivam sve dobre ljude da mi pomognu. Telefon je 065/939-460, ako se neko sjeti. Za mene ima još nade... - jecajući traži pomoć.
Avdići imaju troje djece, srednjoškolku Fatimu, osnovca Aidu i jednogodišnjeg Kenana, a nemaju nikakvih primanja. I ljekari iz Tuzle potvrdili su da je bolest rijetka, nije prelazna i izlječiva je ako se na vrijeme poduzmu sve mjere.

Priredio(la): S.M.