TUZLARIJE - BILTEN TK

16.10.2009.
Kolegij Skupštine TK zabrinut zbog prekida nastave na Univerzitetu
Zahtjev Vladi TK da dostavi odgovor u vezi sa problemima na Univerzitetu


Na današnjoj sjednici Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona razmatrao je nekoliko akata dostavljenih u skupštinsku proceduru, medju kojima je i zahtjev Univerziteta u Tuzli za tumačenje, odnosno, mišljenje u vezi s prijedlogom Statuta Univerziteta u Tuzli.

Činjenica da je obustavljen nastavni proces, što se nije desilo u vrijeme rata, vrlo je zabrinjavajuća, naglašeno je na sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona. S tim u vezi upućen je zahtjev Vladi Tuzlanskog kantona da u narednih pet dana dostavi odgovor u vezi s problemima na Univerzitetu u Tuzli.

Redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održana 28. oktobra. Kako je na današnjoj sjednici utvrdio skupštinski kolegij, zastupnici bi na zasjedanju trebalo da se izjasne o prijedlogu Zakona o proglašenju dijela područja planine Konjuh zaštićenim pejzažom "Konjuh".

U prijedlogu dnevnog reda 51. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona naći će se prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o RTVTK-a.

S obzirom na to da se očekuje da Vlada Tuzlanskog kantona uskoro dostavi potrebne materijale, na zasjedanju, najvjerovatnije, bit će razmatran i Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima. Uz ovo, pred zastupnicima će biti prijedlog Strategije razvoja kantona od 2008. do 2013.godine, te prijedlog Strategije zapošljavanja za period 2009. - 2013. godina, Informacija o utjecaju ekonomske krize na Tuzlanski kanton s prijedlogom mjera, usaglašenih po zaključku Skupštine s Komisijom za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku.

(Fena)