TUZLARIJE - BILTEN TK

04.02.2010.
Demant Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK
Škola u Gornjoj Maoči radi po našem nastavnom programu


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona demantuje i oštro osuđuje netačne informacije koje su plasiranne u javnost putem pojedinih medijskih kuća. Ovim putem ističemo da je riječ o čistim špekulacijama i neprovjerenim informacijama.
Stoga, upućujemo i slijedeće :


SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Područna škola Gornja Maoča radi u sastavu JU OŠ “Podorašje” Srebrenik gdje se isključivo radi prema nastavnim planovima i programima devetogodišnje osnovne škole koje je donijelo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju, te važećim Pedagoškim standardima i normativima, kao i sve druge škole sa područja našeg Kantona.

Nastavne sadržaje realizuju stručni nastavnici razredne i predmetne nastave, a u pomenutom školskom objektu su zaposlena još dva zaposlenika na poslovima čišćenja, loženja i održavanja školskog objekta. Svi zaposlenici u Gornju Maoču svakodnevno putuju na posao iz općina Srebrenik i Tuzla.

Dakle, u Područnoj školi Maoča Gornja nastava se realizira isključivo i jedino po nastavnim planovima i programima koje je donijelo Ministarstvo kao i u svim ostalim školama na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): V.K.