TUZLARIJE - BILTEN TK

19.03.2008.
Premijer Mujić primio delegaciju FK ˝Sloboda˝


U kabinetu premijera Tuzlanskog kantona danas je upriličen susret i sa delegacijom Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla, koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Slobode Salih Šabović.



Razgovarano je o podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona pruža ovom Klubu, učešću Tuzlanskog kantona u projektu izgradnje stadiona Tušanj i problemu reprogramiranja dugova sa kojim se suočava većina klubova u BiH, pa tako i FK Sloboda Tuzla.

Gosti su istakli da Sloboda u posljednje vrijeme bilježi dobre rezultate i postoje šanse za ulazak u eurokupove. Premijer Mujić je uputio čestitke upravi, stručnom štabu i fudbalerima Slobode na postignutim rezultatima.

„Redovna podrška FK Sloboda će biti nastavljena, a kada je u pitanju izgradnja stadiona Tušanj namjera Vlade Tuzlanskog kantona da bude uključena u ovaj projekata nije upitna“ istakao je premijer Mujić.

Neophodna je dobra koordinacija između općine Tuzla koja je osnivač JU Stadion Tušanj, Kantona i Federacije BiH, kako bi se ovaj projekat, procijenjen na više do 20 miliona maraka, mogao realizovati u željenom roku.

Kada je u pitanju reprogramiranje dugova Fudbalskog kluba Sloboda, dogovoreno je da se uradi analiza o tome u kojem segmentu, a u skladu sa zakonskim propisim Tuzlanski kanton može pomoći Fudbalskom klubu Sloboda da prevaziđe ovaj problem. Prema riječima premijera Mujića i u ovom slučaju dobra volja da se pomogne Slobodi u Vladi Tuzlanskog kantona postoji.

Današnjem sastanku prisustvovali su ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi TK Mirzeta Hadžić-Suljkić, direktor FK Sloboda Tuzla Ćamil Ćustović i član Skupštine Salko Bukvarević.

Priredio(la): S.M.