TUZLARIJE - BILTEN TK

28.10.2010.
Vlada usvojila informaciju o rješavanju stambenih potreba boraca


Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Informaciju o rješavanju stambenih potreba boraca i članova njihovih porodica na području Tuzlanskog kantona u 2010. godini.



U okviru Informacije prihvaćeni su i predloženi zaključci da se započete procedure po Programu pomoći u stambenom zbrinjavanju u dijelu dodjele bespovratnih sredstava za 2010. godinu okončaju prema važećim zakonskim propisima i odredbama Uredbe o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odobravanje finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba braniteljima i članovima njihove porodice na području Tuzlanskog kantona omogućavajući upravnim postupkom da svi aplikanti maksimalno iskoriste mogućnost pravnog lijeka.

Zaduženo je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona da iznose sredstava po osnovu bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje, koja ostanu neraspoređena u tekućoj godini obezbijedi da budu planirana za ove namjene, po općinama, kao dodatna sredstva uz redovna sredstva za 2011. godinu na istoj poziciji.

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona se, u cilju pojednostavljenja procedura obavezuje da blagovremeno pokrene aktivnosti na izmjenama i dopunama Uredbe za 2011. godinu. Naime izmjene za 2010. godinu nisu provodive jer bi u tom slučaju jedni aplikanti bili favorizovani, a drugi oštećeni što je suprotno važećim propisima.

Služba za informisanje