TUZLARIJE - BILTEN TK

06.02.2011.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 155. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Standarde i normative o uslugama i uslovima u pogledu prostora, opreme, stručnih i drugih radnika terapijskih zajednica. Ovaj dokument pripremljen je u skladu sa Programom prevencije bolesti ovisnosi na području Tuzlanskog kantona. Terapijske zajednice koje pružaju usluge zaštite izvan vlastite porodice obavezne su udovoljiti uslovima propisanim ovim standardima i normativima u roku od 2 godine.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Protokole o reprogramiranju duga po osnovu neplaćenih koncesionih naknada sa ZD Rudnik „Kreka“ d.o.o. Tuzla i ZD Rudnik mrkog uglja „Đurđevik“ d.o.o. Đurđevik.
Reprogramiranje duga odobreno je na 12 mjeseci, a poštivanje protokola uslov je za potpisivanje Ugovora o koncesiji. Rudnik Kreka je zaključno sa 31.12.2010. godine po osnovu koncesionih naknada dužan 5, 3 miliona KM, a Đurđevik 711. 003 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju naknade za rad članovima i sekretaru Savjeta za sport Tuzlanskog kantona. Umjesto ranije, greškom utvrđene naknade od 100 KM, za sekretara Savjeta današnjom Odlukom utvrđena je naknada od 75 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom se ovlašćuje Ministrica pravosuđa i uprave da u ime Vlade Tuzlanskog kantona izvrši pravomoćnu presudu općinskog suda u Tuzli kojom je utvrđeno da je Džanić Salčin stekao stanarsko pravo na stan u Tuzli koji je dobio Rješenjem Ministarstva pravosuđa Tuzlanskog kantona iz 1998. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona je iz Tekuće rezerve odobrila 5. 171, 40 KM JU OŠ Kladanja za popravku centralnog grijanja.
Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora „Bosnia Valves“ DOO Tuzla o imenovanju Fadila Halilovića za direktora ovog privrednog društva u vremenu od 4 sata dnevno te saglasnost na Odluku Nadzornog odbora DOO Livnica čelika Tuzla o imenovanju Fadila Halilovića za direktora ovog privrednog društva u vremenu 4 sata dnevno.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim se zadužuje Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa da sa Agencijom za državnu službu Federacije BiH zaključi Ugovor o zakupu korištenja dijela poslovnog prostora u zgradi SODASO.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju cijena lijekova sa liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Odluka je dopunjena članom da će se za propisivanje i izdavanje lijekova primjenjivati odredbe Pravilnika o načinu propisivanja i izdavanja lijekova FBiH odnosno da će se Promet lijekova vršiti u skladu sa odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH. Dodat je i član kojim se Zadužuje Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona da vrši nadzor nad provođenjem ove Odluke.

Nakon okončane zakonske procedure na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala predsjednike i članove školskih odbora u JU Gimnazija „Meša Selimović„ Tuzla te osnovnim školama „Džakule“ Gračanica, „Malešići“ Gračanica i „Solina“ Tuzla.


Odjeljenje za informisanje