TUZLARIJE - BILTEN TK

10.02.2011.
Održan sastanak prethodnog i novog saziva Vlade TK


Nakon sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona danas je upriličen i sastanak prethodnog i novog saziva Vlade Tuzlanskog kantona.



U svom obraćanju ministrima Enes Mujić je istakao da je Vlada Tuzlanskog kantona u proteklom mandatu učinila zaista mnogo, ali da je globalna ekonomska kriza u mnogome usporila razvoj kantona i onemogućila djelovanje Vlade u određenim segmentima. Također konstatovao je da aktualni saziv Vlade Tuzlanskog kantona očekuje relativno teška situacija i mnogi izazovi u radu. Ovu priliku bivši Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić iskoristio je za čestitke novom Premijeru i ministrima na izboru i zaželio mnogo sreće i uspjeha u predstojećem mandatu.

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, se zahvalio Premijeru Mujiću i prethodnom sazivu Vlade Tuzlanskog kantona, te istakao da se do 2014. godine ciljevi Vlade Tuzlanskog kantona prije svega odnose na ubrzanje ekonomskog rasta, razvoj ljudskih resursa i unapređenje kvaliteta života građana, kreiranje prepoznatljivog imidža Tuzlanskog kantona uz postizanje uravnoteženog razvoja na cijelom njegovom području, kao i postizanje društvenog konsenzusa i jačanja institucionalnih kapaciteta za razvoj.

- Mi želimo stabilan budžet Tuzlanskog kantona, povećati broj zaposlenih, zaštititi socijalno najugroženiji dio stanovništva, reformisati obrazovanje i javnu upravu, izgraditi puteve i razbiti saobraćajnu blokadu kantona, te ekonomski povezati naš Kanton sa regijama iz okruženja, istakao je premijer Čaušević.

Novi ministri iskoristili su današnji dan da razmijene iskustva sa ministrima iz prethodnog mandata i upoznaju se sa budućim kolegama, a već od sutra pred njih se stavljaju zadaće i obaveze ministara u Vladi Tuzlanskog kantona.

Odjeljenje za informisanje