TUZLARIJE - BILTEN TK

14.04.2011.
JZU Dom zdravlja Tuzla
Saopštenje o posjeti federalnog ministra zdravstva


Doktor Rusmir Mesihović, ministar zdravstva u Vladi F BiH, u okviru svog službenog boravka u Tuzlanskom kantonu posjetio je i tuzlanski Dom zdravlja.



Ministar Mesihović je u svojoj kratkoj posjeti ovoj ustanovi posebno pohvalio implemetnaciju projekta porodične medicine ocijenivši ga kao najboljim u BiH i izrazivši svoje zadovljstvo postignutim rezultatima. Takođe nije propustio priliku da istakne stručnost i način organizacije rada ove ustanove istaknuvši pri tome da se radi o najboljoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite na području države.

Ministar Mesihović je dao punu podršku menadžmentu ustanove koji u ovim teškim vremenima izuzetno kvalitetno vodi Dom zdravlja i bez obzira na sve efikasno rješava probleme.

Mesihović je takođe dao bezrezervnu podršku svim budućim projektima Doma zdravlja Tuzla kao i još većem unapređenju i kvalitetu zdravstvenih usluga, posebno u segmentu porodične medicine, uz obećanje da će Federalno ministartsvo zdravstva prepoznati svaki kvalitetan korak i uključiti se sa svojom podrškom.

Prim.dr.Kasim Brigić, direktor Doma zdravlja i prim.dr.Suad Bijedić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja, zahvalili su se ministru na posjeti kao i na izrečenim riječima pohvale i podrške jer to znači puno kao znak prepoznatljivosti dobrog rada, kako menadžmentu tako i zaposlenicima bez kojih sve to nebi bilo kvalitetno odrađeno. Oni su naglasili da je ova ustanove spremna na sve izazove kada je u pitanju razvoj primarne zdravstvene zaštite ali i za sve namjenske projekte Federalnog ministarstva zdravstva.

Priredio(la): Ured za odnose s javnošću