TUZLARIJE - BILTEN TK

26.04.2011.
Održan sastanak Vlade i Komore


U okviru partnerskog odnosa Vlade Tuzlanskog kantona i Kantonalne privredne komore Tuzla o međusobnoj saradnji, razmjeni podataka o tekućoj privrednoj problematici na području Tuzlanskog kantona, u Komori je jučer održan zajednički sastanak na temu “Dogovor o aktivnostima na rješavanju pitanja iz djelokruga privredne problematike na području Tuzlanskog kantona”.

Sastanku su prisustvovali premijer i predstavnici resornih ministarstava Vlade Tuzlanskog kantona, članovi Upravnog i Koordinacionog odbora Kantonalne privredne komore Tuzla. S ciljem unaprjeđenja međusobne saradnje ali i razmjene informacija i podataka o stanju privrede na području našeg kantona, Vlada i Komora su opredjeljene da putem resornih ministarstava i Stručne službe Komore zajednički rade i poduzimaju aktivnosti na prevazilaženju poteškoća i rješavanju pitanja iz domena privrede.

Stručna služba Kantonalne privredne komore Tuzla je u pripremama za ovaj sastanak, formirala Polazne osnove koje sačinjava četrnaest projekata i zadataka sa jasno istaknutim značajem, nosiocima aktivnosti i predviđenim rokovima, sve u 2011. godini, za realizaciju ovih aktivnosti u jednom kvalitetnom, partnerskom odnosu Vlade i Komore. Problematika koja je navedena u ovim Polaznim osnovama sadržana je u Programu rada Komore, Upravnog odbora i Koordinacionog odbora udruženja koja je proistekla iz zahtjeva članica Komore u 2011. godini i predstavlja osnovne smjernice rada i aktivnosti u davanju doprinosa na rješavanju tekućih privrednih problema i ekonomskog razvoja Tuzlanskog kantona.

Sastanak u Komori bio je prilika da predstavnici značajnih privrednih subjekata sa područja našeg kantona, premijeru, njegovim saradnicima i ministrima u Vladi, daju informacije koje će im stvoriti jasniju sliku stanja u privredi kantona, da se razmjene mišljenja i da se na osnovu svega što je rečeno, o čemu je razgovarano, zauzmu konkretni stavovi i poduzmu odgovarajući koraci.

Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i predstavnici važnih privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona okupljeni u tijelima i udruženjima Kantonalne privredne komore Tuzla su stava da je samo zajedničkim snagama, znanjem i umijećem moguće rješavati ključna privredna pitanja, imati zajednički cilj i doprinijeti da se stanje u ovoj oblasti mijenja u pozitivnom smjeru.

Zaključci sa sastanka u Komori, biće dostavljeni premijeru i ministrima u Vladi tuzlanskog kantona i biće temelj realizacije stavki iz Polaznih osnova kao i temelj pokušaja da se stvore kvalitetniji uslovi, kvalitetnija atmosfera za razvoj privrede, pokrenu značajni projekti, stvore uslovi za zapošljavanje novih radnika, za očuvanje i razvoj postojećih privrednih subjekata.

Priredio(la): kpktz.ba