TUZLARIJE - BILTEN TK

06.05.2011.
Jačanje kapaciteta za strateško planiranje


U povodu nastavka aktivnosti s ciljem jačanja kapaciteta za strateško planiranje u šest ministarstava Tuzlanskog kantona u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK je upriličen sastanak sa predstavnicima Udruženja za razvoj „Nerda“.



Uvođenje strateškog planiranja u ministarstvima Tuzlanskog kantona će voditi ka boljoj upotrebi raspoloživih resursa i daljem razvoju kapaciteta u javnom sektoru, a konkretan rezultat će biti izrada akcionih planova za svako od uključenih ministarstava. Time će se Vladi Tuzlanskog kantona omogućiti da primjeni programski zasnovano budžetiranje, a ovakav pristup u radu predstavlja veliki iskorak naprijed ka reformi javne uprave i vodi ka transparentnijem i odgovornijem korištenju javnih fondova, istaknuto je na sastanku.

Realizacija ovih aktivnosti započela je krajem mjeseca aprila održavanjem prve u nizu radionica, a u narednom periodu planirano je održavanje još tri radionice u kojima će osim predstavnika ministarstava učestvovati osoblje Nerda-e i angažovani eksperti.

U ime Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta TK osim ministrice prof. dr. Nađe Avdibašić Vukadinović, sastanku su prisustvovali pomoćnik ministrice za kulturu Zlatko Dukić i šef odjeljenja za saobraćajnu edukaciju Emin Rakovac, dok su u ime Nerda-e sastanku prisustvovali direktor Enes Drljević, i projekt menadžer Zlata Odobašić.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK