TUZLARIJE - BILTEN TK

04.05.2011.
Održana sjednica OO 20. Balkanskog prvenstva u bodybuildingu


U kabinetu premijera Tuzlanskog kantona je danas održana sjednica Organizacionog odbora 20. Balkanskog prvenstva u bodybuildingu, fitnessu i body fitnessu za muškarce i žene, kojoj je predsjedavao premijer Tuzlanskog kantona i predsjednik Organizacionog odbora Sead Čaušević.



Kako je istaknuto, prvenstvo će biti održano od 06 - 08. maja 2011. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a ovo je prva manifestacija ovog tipa i obima u Bosni i Hercegovini na kojoj će se okupiti preko 130 takmičara iz 13 zemalja.

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić Vukadinović su izrazili nadu da će pojedinici i privredni subjekti dati podršku ovom sportskom događaju koji će ponovo, na najbolji način, prezentirati Tuzlanski kanton, Tuzlu ali i BiH u cjelini. Osim Vlade Tuzlanskog kantona koja će biti i jedan od pokrovitelja prvenstva u organizaciju je uključen i Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli i Bodybuilding savez Bosne i Hercegovine.

Osim takmičarskog dijela u okviru Prvenstva bit će organizirani i drugi prateći sadržaji na temu zdravlja i opreme od kojih se mogu izdvojiti Okrugli sto na temu „Fitness, zdravlje ishrana…“, te izložba suplemenata, sprava za fitness i bodybuilding.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK