TUZLARIJE - BILTEN TK

04.05.2011.
Upriličen prijem za predstavnike Saveza antifašista i boraca NOR-a
U povodu obilježavanja 09. maja – Dana pobjede nad fašizmom premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević primio je danas u posjetu predstavnike Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačke borbe u Bosni i Hercegovini.



Bila je ovo i prilika da predstavnici Udruženja prezentiraju Premijeru rad i ciljeve ovog udruženja. Kako je istakao predsjednik Saveza Božo Novaković, Savez trenutno okuplja oko 540 boraca i oko 5000 antifašista, a jedan od glavnih ciljeva Saveza je očuvanje i podsticanje ideje antifašizma, kako među učesnicima NOR-a, tako i među mlađom populacijom. S tim u vezi potrebno je učiniti dodatne napore kako bi učesnici NOR-a bili istovjetno valorizirani na području cijele Bosne i Hercegovine. Također, jedna od aktivnosti koji je Savez vodio u proteklom periodu bilo je i obnavljanje spomenika događajima i palim borcima NOB-a.

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministar za boračka pitanja Asim Aljić su istakli zadovoljstvo postojanjem i djelovanjem organizacije ovog tipa, te istakli uvjerenje da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja Vlade Tuzlanskog kantona i Saveza antifašista i boraca NOB-a, te da će Vlada u skladu sa mogućnostima i u narednom periodu pružati podršku radu Saveza i aktivnostima koje bude provodio.

Ovu priliku predstavnici Saveza su iskoristili da pozovu predstavnike Vlade Tuzlanskog kantona da prisustvuju manifestaciji obilježavanja Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom koja će se 08. maja održati na Husinu.




Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK