TUZLARIJE - BILTEN TK

10.05.2011.
Održan prijem za predstavnike Sindikata MUP-a TK

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić primili su danas u posjetu predstavnike Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.



Kako su istakli predstavnici Sindikata fokus aktivnosti u narednom periodu bit će rad na zakonima o policijskim službenicima, namještenicima, te povoljnijem penzionisanju. „Naše aktivnosti vodit ćemo u smjeru podizanja standarda života policijskih službenika u smislu adekvatne valorizacije rada policajaca, plaćanja naknada za noćni rad, rad praznicima i slično s jedne strane, ali istovremeno ćemo pažnju posvetiti i ka poboljšanju materijalno tehničkih uslova rada naših kolega, pri čemu na prvom mjestu mislim na rješavanje pitanja smještaja Jedinice za podršku MUP-a TK i Policijske stanice „Istok“ u Tuzli“ istakao je Jasmir Šerbečić, Predsjednik Sindikata.

Premijer Čaušević i ministar Gutić su istakli da je nemoguće sve probleme riješiti u kratkom vremenu, te da je prioritet Vlade TK zadržati stabilnost Budžeta. Kako je istakao premijer Čaušević Vlada Tuzlanskog kantona će pružiti podršku radu i djelovanju Sindikata da se u okvirima realnog i mogućeg radi na rješavanju problema i poteškoća. „Sve probleme nastojat ćemo rješavati postepeno, a adekvatno vrednovanje noćnog rada policijskih službenika bit će svakako jedan od naših prioriteta“, složili su se Premijer i Ministar.

Osim Predsjednika Šerbečića, današnjem sastanku su u ime Sindikata službenika MUP-a TK prisustvovali Muratović Ahmo, Predsjednik Skupštine Sindikata i Ferizović Mersudin, Zamjenik predsjednika Sindikata.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK