TUZLARIJE - BILTEN TK

09.05.2011.
Premijer TK primio predstavnike SD ˝Sloboda˝
Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević primio je danas u posjetu predstavnike Sportskog društva „Sloboda“. Ovom prilikom Anto Raos, predsjednik Skupštine Društva je Premijera upoznao sa situacijom u kojoj se nalazi cjelokupno sportsko društvo sa posebnim akcentom na stanje u fudbalskom i košarkaškom klubu „Sloboda“.



„Sportsko društvo „Sloboda“ okuplja 12 sportskih klubova i jednu sekciju, te je kao društvo kroz 92 godine dugu istoriju uvijek bilo u vrhu sportskih takmičenja i dešavanja, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i danas“ riječi su gospodina Raosa, koji je dodao da osim „Slobode“ u Bosni i Hercegovini jedno Sportsko društvo „Bosna“ okuplja veći broj klubova u različitim sportovima.

Svi prisutni su se složili da klubovi koje okuplja Sportsko društvo „Sloboda“ predstavljaju reprezentativni dio Tuzlanskog kantona i cijele sjeveroistočne Bosne, te da su problemi u kojima se ovo sportsko društvo nalazi jednim dijelom i problemi Kantona.

Premijer Čaušević je goste upoznao sa stanjem u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2011. godinu kao i povećanjem sredstava predviđenih za sport. Također, istakao je i činjenicu da su skoro svi sportski klubovi u BiH u teškoj situaciji, kada je u pitanju finansiranje rada i takmičenja, te da će se jedinstveno rješenje ovih problema morati tražiti na višim nivoima. „U narednom periodu izvršit će se detaljnija analiza dosadašnjih izdvajanja iz Budžeta za oblast sporta, pa ćemo u skladu sa objektivnim mogućnostima, uzimajući u obzir tradiciju, imidž i dosadašnje rezultate pomoći djelovanje Sportskog društva „Sloboda““, istakao je premijer Čaušević.

Osim premijera Čauševića i gospodina Raosa, današnjem sastanku su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora SD Sloboda, Bahrija Tanović, potpredsjednik Skupštine Društva Fuad Mešanović, kao i Emin Suljetović, Generalni sekretar Sportskog društva „Sloboda“.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK