TUZLARIJE - BILTEN TK

09.05.2011.
Delegacije Vlade TK i Skupštine TK odale počast žrtvama fašizma

U povodu obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, Dana zlatnih ljiljana i Dana logoraša delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona položile je cvijeće i odale počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.


Cvijeće je položeno na partizanskim spomen obilježjima, Spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992-1995. godina i Mezarju/groblju civilnih žrtava rata.


U svom obraćanju prisutnim gostima, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević je istakao: „Sa antifašizmom kao idealom, bosanskohercegovački partizani na čelu s maršalom Titom dali su veliki prilog pobjedi antifašističke koalicije. Na to moramo biti ponosni. Sa takvim smo opredjeljenjem razvijali ovaj naš kraj držeći istovremeno do multikulturalnosti, tolerancije i suživota svih građana bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu ili neku drugu pripadnost.
Ne zaboravimo da je upravo Europska unija kao Dan Europe odredila isti dan, Dan pobjede nad fašizmom, pa ovom prilikom želim čestitati i Dan Evrope, simbola bolje budućnosti koja će, nadam se, uskoro biti i naša.“



Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Čauševića činili su ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona prof. dr. sci. Nada Pavlović Čalić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Senija Bubić, ministar za rad i socijalnu politiku Tuzlanskog kantona Sead Hasić, ministar trgovine turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Aziz Čačković i ministar finansija Tuzlanskog kantona Mlađan Lazić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK