TUZLARIJE - BILTEN TK

08.06.2011.
Delegacija Vlade TK posjetila Općinu Kladanj

Stavljanje u funkciju Sportske dvorane, izgradnja gradskog kolektora i vodovod Zlača, proritetni su projekti koje Općina Kladanj planira realizovati, a zašto je kako je Imamović istakao na sastanku koji je jučer održan u Kladnju sa premijerom Tuzlanskog kantona, Seadom Čauševićem i ministrima u Vladi TK neophodna podrška viših nivoa vlasti.



Na početku radnog sastanka, načelnik Imamović, predstavio je ekonomske, privredne i turističke potencijale kojim raspolaže ova lokalna zajednica. Takođe, je premijera i ministre upoznao i sa problemom odugovlačenja izdavanja potrebnih saglasnosti od strane kantonalne Šumske uprava, a što predstavlja kočenicu realizaciji kapitalnih projekata na području ove općine.

Na sastanku je razgovarano o rudniku magnezita Miljevica, privatizaciji hotela „Muška voda“, davanju koncesije za eksploataciju Muške vode, razvoju turizma, projektima zapošljavanja, obrazovanju, šumarstvu i poljoprivredi.

Premijer TK je naglasio da će aktuelna Vlada kroz projekte koje planira realizovati u partnerstvu sa lokalnim zajednicama i privrednim subjektima, nastojati stvoriti povoljan ekonomski ambijent za nova ulaganja i zapošljavanja, te da se značajnija podrška Vlade može očekivati tek u narednoj godini.

Nakon održanog sastanka Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju je predvodio premijer Sead Čaušević zajedno sa općinskim načelnikom, Fuadom Imamovićem obišla je objekat Sportske dvorane.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK