TUZLARIJE - BILTEN TK

07.07.2011.
Delegacija Vlade TK posjetila općine Sapna i Kalesija


Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, koju je predvodio premijer Sead Čaušević, jučer je boravila u posjeti općinama Sapna i Kalesija.



Tokom posjete Sapni govorilo se problemima koji deceniju muče stanovnike ove općine. Oni najvažniji su zapošljavanje mladih, završetak sportske dovrane, izrada prostornog plana, sanacija puteva i povratak.

“Jedno od najvažnijih pitanja je kako pokrenuti proizvodne pogone i kako uposliti mlade fakultetski obrazovane ljude i one sa srednjom stručnom spremom. Općina Sapna nudi besplatno zemljište za potencijalne investitore i želimo pokrenuti nešto konkretno nakon 12 godina”, kazao je Ismet Omerović, načelnik Općine Sapna.

Delgacija Vlade posjetila je i Kalesiju, gdje je naglašena potreba za izgradnjeom fabrike vode i sportske dovrane.



“Za laboratoriju u fabrici vode hitno nam je potrebno 30.000 konvertibilnih maraka”, kazao je Rasim Omerović, načelnik Općine Kalesija. Premijer i ministri u Vladi TK, posjetili su i sportske dvorane u Sapni i Kalesiji.

“Ovo nije kurtoazna posjeta, nego otvoreni dijalog, gdje govorimo o problemima koji muče ljude u Sapni i Kalesiji. Najveći broj zaposlenih je u javnim institucijama pa je s toga potrebno u ove dvije općine uvesti potencijalne investiture”, kazao je Sead Čaušević, premijer TK-a.

Osim premijera Čauševića delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona činili su ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Senija Bubić, ministar za rad i socijalnu politiku Sead Hasić, ministar za boračka pitanja Asim Ajić i ministar finasija Mlađan Lazić.

Priredio(la): Služba za informisanje