TUZLARIJE - BILTEN TK

05.09.2011.
Vlada Tuzlanskog kantona
Čestitka povodom prvog dana školske godine


Jutros je u 89 osnovnih i 33 srednje škole na području Tuzlanskog kantona počela nastava u novoj školskoj godini. Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević je učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju uputio čestitku koju u nastavku prenosimo u cijelosti.

„Dragi učenici,

Danas počinje nova školska godina. Nadam se da ste uživali tokom ljetnog raspusta, a uvjeren sam da su naši prvačići sa nestrpljenjem iščekivali prvo školsko zvono.

Povodom početka nove školske godine, svim učenicima, a posebno onim najmlađim želim da u predstojećoj školskoj godini doživite najljepše trenutke, da uživate u školskim danima, sticanju novih znanja, druženjima i novim prijateljstvima.

Poštovani roditelji, znam da ste učinili mnogo napora da potpuno spremni vaši mališani dočekaju novu školsku godinu. Uvjeren sam da će i nastavnici, kao i do sada, uložiti mnogo stručnosti, truda i zalaganja da školovanje naših mališana bude uspješno, ispunjeno lijepim sjećanjima i da rezultira sa mnogo stečenog znanja.

Dragi učenici, poštovani roditelji i cijenjeni nastavnici, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim našim učenicima predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, prosvjetnim radnicima kao i uposlenima u predškolskim ustanovama, želim sretan početak nove školske godine. Neka vam postignuti uspjesi donesu radost i motivaciju da idete dalje ka usvajanju novih i neistraženih znanja.“

Priredio(la): Služba za informisanje