TUZLARIJE - BILTEN TK

03.10.2011.
Čestitka povodom ˝Dječije nedjelje˝


U povodu obilježavanja Dječije nedjelje ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sead Hasić uputio je javnu čestitku u kojoj stoji:

„Ustanovama, organizacijama, volonterima i pojedincima koje svojim djelovanjem doprinose unapređenju položaja djece ovom prilikom iskazujemo zahvalnost i priznanje na postignutim rezultatima.

Zajedničko, partnersko djelovanje nadležnih vladinih institucija i ustanova, nevladinih i privatnih organizacija će doprinijeti bržem unapređenju položaja djece što jeste naša misija.
Pokažimo primjerima u praksi da zajedničkim djelovanjem možemo prevazići slabosti pa i ekonomsku krizu i iskoristiti prednosti i kapacitete svih nas koji smo na istom putu. Pokažimo da često izgovorene riječi „DJECA SU NAŠA BUDUĆNOST“ nisu samo riječi nego naše djelo.

Uz poziv na partnersko djelovanje u iznalaženju mogućnosti za unapređenje položaja djece, svima koji se prepoznaju u djelu na unapređenju položaja djece upućujem čestitke povodom obilježavanja Dječije nedjelje.“



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK