TUZLARIJE - BILTEN TK

06.10.2011.
Ambasador Palestine posjetio Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK


U okviru obilaska palenstinskih studenata koji studiraju na Univerzitetu u Tuzli Nj.E. Khaled Allatrash, Ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini, sa saradnicima je posjetio i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.


Tema razgovora sa ministricom prof. dr. Nađom Avdibašić Vukadinović bilo je stanje i status studenata iz Palestine, koji u skladu sa Sporazumom o pružanju pomoći za studente upisane na Univerzitet u Tuzli, studiraju na našem univerzitetu. Ovaj projekat studiranja palestinskih studenata na Univerzitetu u Tuzli traje već petu godinu, a Vlada Tuzlanskog kantona snosi troškove studiranja i smještaja, istaknuto je na sastanku.

Također, na današnjem sastanku razgovaralo se i o nastavku dosadašnje dobre saradnje između Palestine i Vlade Tuzlanskog kantona, te je dogovoreno da će Vlada i resorno ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK sagledati mogućnosti za upis novih studenata iz Palestine na fakultete i akademiju Univerziteta u Tuzli u školskoj 2012/13. godini.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK