TUZLARIJE - BILTEN TK

01.01.2012.
Vlada TK
Gradi se kuća za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama u Srebreniku

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku o prenosu 50.000 KM kao učešće u realizaciji Projekta izgradnje kuće za dnevni boravak za djecu sa posebnim potrebama. Na prijedlog Udruženja građana penzionera - civilnih invalida I i II kategorije općine Srebrenik na području općine Srebrenik u toku je realizacija Projekta izgradnje kuće za dnevni boravak za djecu sa posebnim potrebama.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak se od samog početka aktivno uključilo u realizaciju navedenog Projekta budući da bi se izgradnjom kuće za dnevni boravak za djecu sa posebnim potrebama stvorili optimalni uslovi za rad sa djecom sa posebnim potrebama kojih na području općine Srebrenik ima 110, od kojih je 30 trenutno smješteno u okviru dnevnog boravka u privatnim kućama koje su neuslovne za smještaj i rad sa djecom.

Za izgradnju kuće za dnevni boravak površine oko 177 m2 potrebno je obezbjediti iznos od 137.000 KM, a od samog početka u realizaciju Projekta uključio se i UNDP koji je za izgradnju kuće odobrio 37.000 KM, a za nabavku opreme još 70.000 KM.

Za izgradnju kuće Općina Srebrenik je izdvojila 50.000 KM, tako da je za završetak projekta izgradnje kuće bilo neophodno obezbjediti iznos od 50.000 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK