TUZLARIJE - BILTEN TK

17.03.2013.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na 66. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odobravanje finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba braniteljima i članovima njihove obitelji na području Tuzlanskog kantona. Glavni cilj izmjena i dopuna jeste zaštita sredstava od svih mogućih zloupotreba, te olakšavaje pritupa ovim sredstvima onom dijelu populacije kojima je ova vrsta pomoći zaista neophodna. Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o dopuni Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu sredstava udruženjima boračke populacije Tuzlanskog kantona.

Vlada je kao podršku održavanju 20. Državnog prvenstva u karateu za kadete i juniore, koje će se u organizaciji karate kluba „Sloboda“ održati u Tuzli, ovom klubu odobrila 5.000, 00 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je osnovicu za obračun plata budžetskih korisnika za mjesec februar u visini od 380, 25 KM, te visinu naknade za ishranu u toku rada u visini od 8 KM po izrađenom danu.

Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost na Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za period januar-mart 2013. godine. Predloženi Pregled odobrenih rashoda i izdataka u operativnom planu za period januar-mart 2013.godine je izmijenjen u cilju obezbjeđenja dodatnih sredstava u operativnom planu na potrošačkom mjestu Volonteri u ustanovama obrazovanja i kulture u iznosu od 11.959, 00 KM, potrebnih za isplatu naknada volonterima za period januar-maj u ustanovama obrazovanja sa kojim je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK sklopilo ugovore kojima se obavezuje da osnovne i srednje škole TK koje imaju status javne ustanove i koje prime lica na osposobljavanje za samostalan rad bez zasnivanja radnog odnosa (volonterski rad), finansira sa mjesečnim bruto iznosom od 250, 00 KM.
Predloženim izmjenama Odluke o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za period januar-mart 2013.godine sredstva se raspoređuju u okviru gornje granice odobrene u iznosu od 65.216.021, 00 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na tekst Anexa IV Ugovora o komisionom kreditu o reprogramu povrata novčanih sredstava po osnovu kredita odobrenog Rudniku soli „Tušanj“, sada pravnom sljedniku Rudniku soli „Tuzla“. Vlada Tuzlanskog kantona je na prijedlog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, ranije donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke i odobravanju komisionog kredita Rudniku soli „Tušanj“. Na navedenu odluku saglasnost je dala i Skupština kantona, ali je prije potpisivanja aneksa Ugovora potrebno da na tekst Ugovora svoju saglasnost da Vlada kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Elaborat o izvršenom popisu sredstava i izvora sredstava Budžeta TK sa stanjem na dan 31.12.2012. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je saglasnost na tekst Sporazuma o saradnji između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Vlade Tuzlanskog kantona s ciljem uspostavljanja Operativno – komunikacijskog centra Bosne i Hercegovine – 112 na sekundarnoj lokaciji i Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite.

Vlada Kantona je utvrdila početnu procijenjenu vrijednost sedam službenih vozila koja su, kao osnovna sredstva, vlasništvo Vlade Tuzlanskog kantona i kantonalnih organa, te zadužila Ured za zajedničke poslove da, u ime i račun registrovanih vlasnika, provede Javnu licitaciju radi prodaje motornih vozila.

Donesenim Rješenjem Vlada je imenovala i Komisiju za provđenje postupka javne licitacije.

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o poništavanju Javnog oglasa za nominiranje/imenovanje kandidata za upražnjenu poziciju člana Upravnog odbora Javne ustanova Specijalna biblioteka "Behram-beg" u Tuzli, raspisivanju ponovnog Javnog oglasa i utvrđivanju teksta Javnog oglasa.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK