TUZLARIJE - BILTEN TK

16.03.2013.
Vlada TK
Javna rasprava o obrazovnoj upisnoj politici na području TK

Obzirom na značaj Nacrta dokumenta Obrazovne upisne politike na području Tuzlanskog kantona za školsku 2013./2014. godinu Vlada Kantona je prihvatila Program o održavanju javne rasprave u vezi sa ovim aktom. Naime, Vlada Tuzlanskog kantona je u mjesecu februaru usvojila nacrt dokumenta Obrazovne upisne politike na području Tuzlanskog kantona za školsku 2013/2014. godinu, a koji razmatra upisnu politiku za Univerzitet u Tuzli i srednje škole na području Tuzlanskog kantona.

U dokumentu su predložene dvije varijante za upis studenata na Univerzitet u Tuzli u školskoj 2013/2014. godini, sa mogućnošću da Univerzitet i sve organizacione jedinice Univerziteta daju svoje prijedloge i sugestije na ponuđeni nacrt dokumenta.

Imajući u vidu značaj upisne politike, te potrebu aktivnog uključivanja Univerziteta u Tuzli, škola, privrednih društava, Privredne komore, Službe za zapošljavanje i slično, opredjeljenje Ministarstva i Vlade je da se organizuje javna rasprava, održi okrugli sto, a potom sumiraju rezultati javne rasprave, kako bi se došlo do kvalitetnijih rješenja u oblasti upisne politike u srednje škole i na fakultete/akademiju Univerziteta u Tuzli.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK