TUZLARIJE - BILTEN TK

30.07.2013.
Održana 5. vanredna sjednica Vlade TK


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je zaključak da će se plaćanje naknada članovima Komisije za polaganje vozačkog ispita za vozače motornih vozila i Komisije za polaganje ispita za vozača – instruktora motornih vozila, zaključno sa 31.7.2013. godine, izvršiti u skladu sa posebnim odlukama o obrazovanju navedenih komisija i visini naknade osobama angažovanim u komisiji, a koje je donio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini i pratećim pravilnicima iz ove oblasti, i u skladu sa zaključenim ugovorima.

Vlada je također zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK da za period od 1. 8. 2013. sačini i donese nove odluke o obrazovanju komisija iz nadležnosti Odsjeka za saobraćajnu edukaciju kojima će biti predvidjeno umanjenje naknada osobama angažovanim u komisijama.

Vlada TK donijela je zaključak kojim zadužuje sva ministarstva da u roku od 10 dana Uredu za internu reviziju dostave eventualne primjedbe na Nacrt Izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja Budžeta TK za 2012. sa odgovarajućom dokumentacijom i objašnjenjima u prilogu, kako bi Ured za internu reviziju objedinjene materijale dostavio Uredu za reviziju institucija u FBiH, najkasnije do 16. avgusta 2013.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala Jasmina Garagića za predsjednika Školskog odbora JU Osnovna škola „Lukavac Grad“ na period najduže 90 dana.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK