TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2014.
Wizz Air i zvanično objavio:
Od juna se iz Tuzle avionom može u pet gradova u četiri države


Tuzlarije


Wizz Air najveći nisko-tarifni avio prevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi, objavio je danas da će ovog ljeta povećati broj svojih operacija u Bosni i Hercegovini tako što će dodati 2 nove rute iz Tuzle, za Dortmund i Eindhoven. Letovi za Dortmund će otpočeti 19. juna sa frekvencijom od 3 leta sedmično, dok će letovi Tuzla - Eindhoven operirati 2 puta sedmično počevši od 22. juna.

Sa ovim povećanjem Wizz Air sada nudi 13 letova sedmično iz Bosne i Hercegovine, na 5 ruta i u 4 zemlje što predstavlja 60 % povećanje kapaciteta u odnosu na prethodnu godinu (juli 2014. godine). Karte za nove rute iz Tuzle su već u prodaji sa cijenom od samo 39.99 EUR i mogu se kupiti na wizzair.com.

Tuzlarije


Na press konferenciji u Sarajevu danas, György Abrán, komercijalni direktor kompanije Wizz Air je izjavio:

- Današnje objavljivanje novih linija naglašava privrženost Wizz Air-a Bosni i Hercegovini. Otpočeli smo naše operacije u Tuzli prije skoro godinu dana i pozdravljamo to što su korisnici naših usluga u Bosni i Hercegovini oduševljeni našim niskim cijenama kao i to da su stanovnici Tuzlanskog kantona već otkrili naše niske cijene za Gothenburg, Malmo and Basel Mulhouse Freiburg. Danas objavljujemo 2 nove rute prema Njemačkoj i Holandiji i nadamo se de će one biti veoma popularne među korisnicima naših usluga, da će stimulisati nova zapošljavanja i da će biti od koristi u razvoju turizma i sektoru vazduhoplovstva te se radujemo da ćemo u budućnosti omogućiti još niskih cijena za Bosnu i Hercegovinu.

Tuzlarije


Kantonalni ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Isabegović zahvalio se kompaniji Wizz Air što je ukazala povjerenje tuzlanskom aerodromu i prva uvela letove iz Tuzle.

- Ovaj aerodrom je generator razvoja tuzlanske regije jer se njegovim razvojem stvara perspektiva za razvoj drugih grana privrede, te je indirektno već otvorio određeni broj novih radnih mjesta, rekao je Isabegović, te dodao da je Vlada Tuzlanskog kantona do sada redovno podržavala rad Aerodroma jer on predstavlja jedan od strateških projekata u našem kantonu, bez obzira da li je Aerodrom imao redovne letove, ali da nikada nije subvencionirala letove Wizzaira.

- Ova kompanija je očito u Tuzli prepozala svoj komercijalni interes i drago nam je da je se taj interes pokazao opravdanim, dodao je ministar Isabegović.

- Tuzla će ovim novim linijama dobiti mnogo, a osoblje aerodroma će se potruditi da kvalitetno odgovori obavezama. Prošle godine imali smo 61.526 putnika s našeg aerodroma, ove godine planiramo povećanja na preko 100.000. Prevazišli smo dosadašnje poteškoće i nadamo se da ćemo uspjeti razviti kako putnički tako i kargo avionski saobraćaj, rekao je Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, te dodao kako nove linije vjerovatno znače i nova zapošljavanja osoblja.

O kompaniji Wizz Air
Wizz Air je najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi koji operira sa flotom od 47 aviona tipa Airbus 320 iz 17 baznih aerodroma i nudi preko 300 ruta povezujući 96 destinacija u 35 država. Wizz Air-ov tim od preko 1900 profesionalaca u avijaciji pruža superiorne usluge i obezbjeđuje veoma niske cijene, čineći Wizz Air najprihvatljivijim odabirom za preko 13.5 miliona putnika u 2013-toj godini.