TUZLARIJE - BILTEN TK

09.05.2014.
Izvještaj Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite
Vodostaji u opadanju
Tuzlarije
Kako javlja Kantonalni operativni centar Civilne zaštite, na području Tuzlanskog Kantona ovoga jutra saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu. Zbog klizišta, magistralni put M – 4 Tuzla – Kalesija, je zatvoren za saobraćaj.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07, 00 sati iznosio je 199, 72 m.n.m., u odnosu na mjerenje jučer u 07, 00 nivo je niži za 18cm (tačka preljeva je 200 m.n.m.). Ispust kroz temeljne otvore je 77 m3/s.

Kvalitet zraka:
Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 08.05.2014. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC, Bektići i Doboj Istok

Općina Gračanica
Vodostaj rijeke Spreče je u opadanju i trenutno iznosi 315cm. Površina poplavljenog priobalnog zemljišta je smanjena za 40 ha i trenutno je poplavljeno oko 80 ha poljoprivrednog zemljišta.

Općina Doboj Istok
Pod vodom je oko 100 ha poljoprivrednog zemljišta.

Općina Sapna
Zbog odrona zemlje na regionalni put Zvornik-Sapna-Priboj, saobraćaj se odvija jednom trakom na dijelu ispod Goduša.


VJ na području TK u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, imale su i jednu intervenciju na gašenju požara i to dana 08.05.2014. godine, VJ Tuzla je je lokalizirala i ugasila požar u skloništu Interne klinike JZU UKC Tuzla.

Općina Gračanica: VJ Gračanica imala je jednu tehničku intervenciju na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj u naselju Pribava, gdje je došlo do saobraćajne nesreće sa više povrijeđenih.