TUZLARIJE - BILTEN TK

21.05.2014.
Deveta vanredna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite
Zaključeno sa današnjim danom treba pripremiti školske objekte

Kantonalni štab civilne zaštite jučer je održao svoju 9. vanrednu sjednicu. Ovom prilikom zaduženi su opštinski štabovi civilne zaštite da u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Zavodom za javno zdravstvo TK, domovima zdravlja i veterinarskim stanicama na općinama osiguraju sve potrebne uvjete i zaključno sa 21.05.2014. godine pripreme školske objekte za početak nastave.

„INTERŠPED“ DOO Tuzla je zadužen da za potrebe Kantonalnog štaba i Kantonalnog centra stavi na raspolaganje odgovarajući magacinski prostor sa ljudima za istovar i utovar robe, za prihvat, uskladištenje i distribuciju humanitarne robe.

Crveni krst Tuzlanskog kantona zadužen je za koordinaciju i distribuciju humanitarnih roba za potrebe prihvatnih centara za smještaj evakuiranih garađana u suradnji sa Kantonalnim centrom za prihvat, uskladištenje i distribuciju humanitrarnih roba.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove su zaduženi da za potrebe prijevoza timova Rudarsko geološko građevinskog fakulteta, koji idu da pomognu općinama u borbi protiv klizišta, osiguraju potrebna putnička vozila.

Direkcija cesta TK je zadužena daangažuje izvođače radova za održavanje regionalnih puteve na sanaciji prioritetnih lokalnih puteva za Tetimu i Kladanj – Muška voda.

Priredio(la): Kantonalni štab civilne zaštite