TUZLARIJE - BILTEN TK

21.05.2014.
Statistički podaci o avio saobraćaju za april
Raste broj putnika na Tuzlanskom aerodromu


Tuzlarije


Državna agencija za civilnu avijaciju (BHDCA) objavila je statističke podatke o avinskom saobraćaju za april ove godine. Tuzlanski aerodrom zabilježio je 9450 putnika štoje znatno povećanje u odnosu na mart kada je registrovano 7277 putnika.

Tuzlarije


S obzirom na različiti broj letova u martu i aprilu, čini nam se da je za poređenje relevantniji podatak o popunjenosti aviona pa je tako u aprilu zabilježeno 138, 97 putnika po jednom letu dok je u martu po jednom letu bilo 134, 76 putnika. Raduje što je broj putnika porastao i po ovom osnovu i što je povećanje preko 3%.

Inače, već smo naglašavali da Aerodrm Tuzla ima daleko najveću popunjenost aviona po jednom letu ali je i po ukupnom broju putnika ispred Mostara i Banja Luke. Banjalučki aerodrom bilježi puno više letova od tuzlanskog ali sa prosječnom popunjenosti aviona sa svega 16 putnika po jednom letu.

Tuzlarije

Naredni mjeseci će biti posebno zanimljivi jer od 19. juna starta linija za Dortmund sa frekvencijom od 3 leta sedmično, dok će letovi Tuzla - Eindhoven operirati 2 puta sedmično počevši od 22. juna.

A.M.