TUZLARIJE - BILTEN TK

16.06.2008.
Najtinejdžeri Tuzle primjer za mnoge

Izbor za najtinejdžera/najtinejdžerku Tuzle 2007/2008. godine održan je u subotu (14.06.) u BKC -u Tuzla, u saradnji sa NO "Zemlja djece" i TTC "Telex". U veoma jakoj konkurenciji tinejdžera izabran je ukupno 21. tinejdžer iz nekoliko oblasti.

Nedim Aličić i Ena Ovčina



Ena Ovčina

Najtinejdžerka Ena Ovčina odlična je učenica Gimnazije "Meša Selimović" u Tuzli, svira klavir i osvajala je prva mjesta na internacionalnim takmičenjima u klasičnoj muzici.

"Mi mladi možemo učiniti sve što želimo. Svako od nas ima dara za nešto, samo je potrebno to prepoznati voljeti i ustrajati u svom cilju. Treba znati da svaki put do uspjeha nije lak i da ima uspona i padova. Do neuspjeha dolazimo jedino onda ukoliko želimo da ostvarimo neke visoke ciljeve za kratko vrijeme. Stoga ne trebamo žuriti, imamo dovoljno vremena da uradimo šta god hoćemo. Trebamo da uživamo u životu, da sve svoje trenutke provedemo s prijateljima i da ne dopustimo bilo čemu da nam to uništi." kazala je Ena Ovčina.

Nedim Aličić

Nedim Aličić

Nedim Aličić je odličan učenik Srednje ekonomske škole u Tuzli, sa prosjekom ocjena (5, 00) tokom školovanja u srednjoj školi. Učesnik je mnogobrojih sekcija i manifestacija u kojima je ostvaruje zavidne rezultate, a neke od tih su takmičenje iz recitacije, recitala, matematike, ekologije, demokratije, inicirao je osnivanje novinarske sekcije u svojoj školi i aktuelizirao pitanje maloljetničke delinkvencije zbog čega je bio gost u mnogim radio-televizijskim emisijama, te svakako treba spomenuti i bavljenje humanitarnim radom van škole. U subotu je proglašen za najtinejdžera Tuzle.

"Čitaj u ime Gospodara tvoga koji stvara, stvara čovjeka od ugruška.
Čitaj, plemenit je Gospodar tvoj koji poučava peru, koji čovjeka poučava onome što ne zna
." odrecitovao je Nedim Aličić.

Najtinejdžeri su nagrađeni stipendijom u iznosu od 1200KM.

Priredio(la): S.M.